Nuntă de poveste, cu prinți și prințese

Atunci când sunt mici, toate fetele visează să-ți întâlnească prințul, care să le urce pe un cal alb și să aibă parte de o viață de prințesă. Alina Binder a reușit să-și vadă visul cu ochii la sfârșit de septembrie când s-a căsătorit cu prințul inimii ei, Nicolae, nepotul Regelui Mihai I. Cei doi au ales pentru a-și uni destinele în fața lui Dumnezeu orașul Sinaia, pe care îl consideră orașul lor de suflet. Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sf. Ilie, iar Cazinoul din Parcul Ghica a găzduit recepția de nuntă.

Nunta Romania 1

Picture 1 of 5

Invitați de seamă

Aproape 200 de invitați au răspuns prezent invitației celor doi tineri, iar printre numele ”cu greutate” s-au aflat Alteța Sa Regală Prințesa Eleonore Schaumburg-Lippe, Prințul Grigore Ghyka, Contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, Contele Elemer Jankovich-Besan, Baronul Philip Rinn of Earlston, IPS Calinic (din partea Patriarhiei), Vlad Oprea – primarul orașului Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, familia Rațiu  și mulți alții. Din păcate, marii absenți au fost tocmai membrii Familiei Regale din România, și chiar mama mirelui.

Plimbare cu caleașca

Toată lumea aflată în Sinaia, localnici sau turiști, a putut fi alături de cei doi tineri în momentele cele mai fericite ale vieții lor deoarece aceștia s-au plimbat cu o caleașcă albă. Înaintea acesteia, alaiul era deschis de mai mulți călăreți de la Junii Brașovului, care erau urmați de un ansamblu folcloric din Bucovina. Cuplul a avut parte de două perechi de nași, Mihai Popescu cunoscut pentru rolul de jurat de la Masterchef și soția sa, precum și Constantin și Alexandra Butculescu-Filitti.

Rochie realizată manual

Rochia miresei a impresionat pe toată lumea, fiind o creație semnată de Parlor, adică Veronica Zaharia. Este o rochie realizată manual, iar pe ea s-au regăsit și câteva elemente din pordul tradițional săsesc.  Cristale și fir de bumbac satinat au fost folosite de Veronica Zaharia pentru această creație, pe care toată lumea a apreciat-o la superlative.

Mici detalii

Voalul a măsurat patru metri și a fost brodat manual cu flori de camp, după dorința miresei. De asemenea, nasturii au fost îmbrăcați în mătase, iar croiala rochiei a avantajat-o pe Alina Binder, punându-i în evidență talia delicată.

Două rochii de mireasă

Pentru recepția de după cununie, Alina a avut o a doua rochie, mult mai lejeră. Pentru a face o legătură între cele două creații, Veronica Zaharia a folosit broderia de pe talie, dar și în zona decolteului. Ca și în cazul primei rochii de mireasă, designerul a avut drept inspirație aceleași motive tradiționale săsești.

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*