Ducesa de Sussex a atins un subiect sensibil în primul său tur regal

Meghan Markle, Ducesa de Sussex, a atins un subiect sensibil în primul său tur regal. Markle a vorbit despre feminism, sufragiu și importanța egalității pentru femei. 

În aceste zile, Meghan Markle, împreună cu soțul său, prințul Harry, au avut ocazia să interacționeze și să discute cu oamenii, prin intermediul unui tur, cu destinația finală – Noua Zeelandă. Anume aici, ducesa de Sussex a atins un subiect sensibil, în primul său tur regal. Discursul motivațional a fost ovaționat de ascultători.

Locul în care Ducesa de Sussex a atins un subiect sensibil în primul său tur regal

Tema feminismului și a sufragiului a fost abordată de Ducesa de Sussex în Wellington, Noua Zeelandă. Acesta a fost al treilea său speech din cadrul primului tur regal, în calitate de membru al familiei regale. Tema a fost catalogată drept sensibilă și controversată, având în vedere statutul lui Meghan Markle. Selectarea sa a fost însă motivată.  Markle a rostit discursul în Clădirea Guvernului din Wellington, în onoarea aniversării a 125 de ani de sufragiu pentru femei în Noua Zeelandă.

Care a fost fost discursul controversat, rostit de Ducesa de Sussex

Ducesa de Sussex a atins un subiect sensibil în primul său tur regal. În discursul său, Meghan Markle a pus un semn de egalitate între feminism și dreptate. De asemenea, a catalogat votul drept o modalitate prin care vocea femeilor se poate face auzită, la nivel global.

Totodată, ea a ținut să laude inițiativa neozeelandezilor, luată acum mai bine de un secol. Mai exact – cea de a acorda femeilor dreptul la vot. Este cunoscut faptul că femeile neozeelandeze au fost primele din lume care au obținut acest drept.

Iată o parte din cel de-al treilea său speech, rostit de Ducesa de Sussex în cadrul turului regal:

„Suntem mândri să ne putem alătura vouă, în această seară, pentru a celebra aniversarea a 125 de ani de sufragiu pentru femeile din țara voastră. Realizările femeilor din Noua Zeelandă, care au făcut campanie pentru dreptul lor la vot, și care au fost primele din lume care l-au obținut, sunt universal admirate. În anticiparea acestei ocazii speciale, am meditat la importanța realizării. Am meditat, de asemenea, la impactul pe care obținerea acestui drept îl are. Da – sufragiul femeilor este despre feminism. Iar feminismul este despre dreptate. Sufragiul nu este pur și simplu despre dreptul la vot, ci și despre ceea ce reprezintă el. Dreptul fundamental de a putea participa la alegerile pentru viitorul comunității voastră. Implicarea și vocea care vă permite să fiți parte din lumea în care trăiți. Așa că bravo, Noua Zeelandă, pentru campania făcută în urmă cu 125 de ani. Femeile merită să aibă o voce activă și un vot luat în considerare. Bravo! Efortul vostru a pavat drumul libertății și al feminismului la nivel global. Vă mulțumim cu toții”.

Ducesa de Sussex – o militantă pentru drepturile femeilor

Meghan Markle a promovat dintotdeauna valorile feministe. Iar faptul că a devenit membră a Familiei Regale Britanice nu a făcut altceva decât să-i aplifice discursul. În ciuda faptului că, în trecut,  și alte regalități au vorbit despre subiecte legate de nevoile femeilor, presa internațională a catalogat declarațiile publice feministe, făcute de Ducesa de Sussex, ca fiind fără precedent.

Vestea care a uimit înainte de primul tur regal al Ducelui și Ducesei de Sussex

Prima zi din turul regal s-a derulat în Sydney, Australia.

Turul regal a început la doar câteva ore după ce Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat că vor deveni părinți.

În acea zi, Markle a purtat o ținută creată de designerul australian Karen Gee, intitulată rochia „binecuvântată”. Tot atunci, ea a primit de la Guvernatorul General Peter Cosgrove și soția sa, Lady Lynne Cosgrove, un dar.

Primul cadou pentru viitorul bebeluș a fost un cangur de pluș cu un pui în marsupiu. Darul a fost pe placul membrilor casei regale britanice, care l-au catalogat ca fiind simpatic și dulce.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*