Aretha Franklin – A mai apus o stea

Nume celebre, artişti desăvârşiţi, învinşi de boli sau ajunşi la finalul drumului lor pe acestă lume, pleacă spre ceruri, lăsând în urmă suferinţă, tristeţe, dar şi o moştenire artistică impresionantă care vine să balanseze durerea, trezind bucurie, iubire şi frumos. Sunt artişti celebri care au plecat dintre cei vii, dar care vor continua să trăiască în sufletele noastre, tocmai prin prisma momentelor artistice pe care le-au creat în timpul vieţii.

Aretha Franklin

Picture 1 of 5

A mai căzut o stea
Celebra Aretha Franklin a murit pe data de 16 august 2018, la vârsta de 76 de ani, în urma unei suferinţe foarte lungi provocată de un nemilos cancer.
Artista s-a stins din viaţă în locuinţa sa din Detroit, unde se afla de mai mult timp sub supraveghere medicală, înconjurată de prieteni şi familie.
Starea de sănătate a artistei se degradase foarte mult în ultimul timp, fapt ce a determinat-o să-şi anuleze două concerte care ar fi trebuie să aibă loc în luna martie.
În luna februarie a anului trecut, artista îşi anunţase retragerea de pe scenă.

Ultimul concert
Ultimul concert al Arethei Franklin a fost susţinut în luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia Galei lui Elton John – AIDS Foundation. Artista şi-a încântat publicul cu cele mai preţioase piese ale sale, interpretate în renumita manieră proprie.

Aretha Franklin
Aretha Franklin s-a născut în anul 1942, în Memphis-SUA. A început să cânte muzică gospel, în corul bisericii, ulterior începând să abordeze alte stiluri. În anul 1967 semnează cu celebra casă de discuri Atlantic Records, iar până la finalul anilor 60 deja primea titlul de „Regină a muzicii soul”.
Artista a vut 112 cântece incluse în calasamentele Billboard, 77 în Hot 100, iar 20 de single-uri R&B au ajuns pe primul loc în topurile de specialitate.

Premii
Aretha Franklin a câştigat 18 premii Grammy şi a avut peste 75 de milioane de înregistrări vândute în înreaga lume.
În anul 1987 a fost prima femeie inclusă în „Rock and Roll Hall of Fame”. În clasamentul „Cei mai mari artisţi din lume”, artista deţine locul 9.

Albume
Cariera artistei se întinde pe o perioadă de cinci decenii, în care a lansat nenumărate albume, printre care „I Never Loved a Man the Way I Love you”, „Lady Soul”, „Amazing Grace”, „Jump to It” sau „Wh’s Zoomin’ Who”.
Cariera artistei este impresionantă şi va rămâne moştenire tuturor celor care vor să asculte muzică de calitate, interpretată de un artist desăvârşit.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*