Te întrebi cum poți reaprinde flacăra pasiunii în viața ta intimă? Iată câteva sfaturi:

O viață intimă cât mai plăcută și pasională este esențială pentru o bună stare de sănătate mentală și fizică. Contrar convingerilor populare, se pare că după vârsta de 50 de ani, viața intimă devine cea mai înflăcărată și oferă satisfacții inimaginabile. După 50 de ani, partenerii de viață își cunosc propriul corp și pe al celuilalt, se simt mai puțin inhibați, iar actele intime pot fi mai relaxante, mai lente și mai senzuale. Indiferent de vârsta la care ați ajuns, viața amoroasă poare oricând să devină mai luminoasă și să vă ofere un motiv pentru a zâmbi întreaga zi.

Te întrebi cum poți reaprinde flacăra pasiunii în viața ta intimă

Iată câteva sfaturi prin care puteți reaprinde flacăra pasiunii în dormitor:

Gândiți în afara cutiei. Argumentele nerezolvate, resentimentele, stresul de zi cu zi și durerile de spate pot face ravagii în viața intimă a oricărei persoane pe măsură ce îmbătrâniți. Dacă sunteți împreună de mult timp, există tendința de a vă lua unul de altul de la orice nimic, de a uita că sunteți prieteni și că respectul este piatra de temelie pentru o viață sexuală bună. Prin urmare, acordați-vă puțin timp pentru a vă reconecta unul cu celălalt, concentrându-vă asupra partenerului / partenerei pe deplin. Adresați-vă tot felul de întrebări despre cum a decurs ziua, despre ce anume s-a mai întâmplat important și ce ați simțit în legătură cu asta.

Păstrați legătura în timpul zilei. Puteți să vă trimiteți mesaje instantanee, SMS-uri sau email-uri. Un simplu e-mail cu „Mă gândesc la tine” poate produce efecte neașteptate. Puteți chiar să îndrăzniți și mai mult și să vă achiziționați o lenjerie senzuală, să vă faceți o fotografie și să i-o trimiteți cu mesajul scurt „Te aștept acasă.” Este o idee foarte incitantă, mai ales dacă partenerul se întoarce dintr-o călătorie. Apoi, încercați să petreceți timp făcând lucruri nonsexuale, cum ar fi să alergați împreună, să mergeți într-o drumeție montană, la un festival muzical,  la o galerie locală, să luați un picnic în parc sau chiar să ieșiți la o cină romantică. Sunt șanse mari să cunoașteți astfel oameni interesanți care împărtășesc idei, interese, speranțe și vise similare. Atunci când vă bucurați de o viață activă, și intimitatea are de câștigat.

Puțină mișcare nu strică niciodată. Specialiștii sunt de părere că majoritatea oamenilor vorbesc adesea despre sex ca și cum nu ar avea nicio legătură cu nimic din ceea ce se întâmplă în corpul lor. Dar sexualitatea este o parte importantă a sănătății fizice. Nu este un lux, ci este o nevoie. Tot conform specialiștilor, este dificil să ne bucurăm de o viață sexuală satisfăcătoare dacă nu ne folosim corpul în alt mod. De fapt, studiile arată că oamenii care respectă un stil de viață sănătos și activ se bucură de o viață sexuală mai bună decât oamenii care preferă să stea pe canapea. Fumatul, alcoolul și o dietă bogată în grăsimi și zahăr pot duce la nenumărate probleme de sănătate care diminuează dorința, precum și performanța sexuală. Pe de altă parte, o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice nu numai că ajută la scăderea tensiunii arteriale și la întărirea sistemului imunitar, dar totodată declanșează eliberarea de substanțe chimice în creier, care vă ajută să vă simțiți fericiți, relaxați și senzuali. Iar atunci când vă simțiți bine pentru că aveți un corp tonifiat și puternic, crește și stima de sine. Nu trebuie să alergați pe dealuri pentru a vă simți sexy. Chiar și o plimbare mai iute de 30 de minute vă detoxifiază corpul, vă limpezește mintea și vă asigură o siluetă mai tonifiată.

Nu în ultimul rând, încercați să comunicați cât mai mult. În mod ideal, cuplurile ar trebui să vorbească deschis despre sexualitate și despre tot ceea ce se întâmplă în dormitorul lor. Dar dacă nu obișnuiți încă să vorbiți deschis, ar trebui să începeți să faceți acest lucru și să treceți peste jena de a destăinui partenerului / partenerei despre ideile și fanteziile pe care le aveți. Încercați să spuneți ce aveți în minte, menținând conversația ușoară, astfel încât nimeni să nu se simtă criticat sau judecat. Veți fi surprinși cât de ușor și distractiv poate fi să vă folosiți imaginația erotică.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*