Excitarea. Cum poți obține mai multă dorință prin știință.

Dorința scăzută a femeilor de a face sex sau spus altfel un apetit sexual mai moderat, în cazul femeilor, este considerat prin definiție o disfuncție sexuală sau o problemă de relație. Această abordare este total greșită! Deci dacă cineva ți-a zis că ești obligat să satisfaci necesitățile partenerului tău, indiferent de context și nivelul de satisfacție pe care îl ai tu în timpul sexului, trebuie să înțelegi că probabil acel om a ratat tot ce înseamnă evoluția științei în domeniul conexiunilor amoroase, în ultimele două decenii. Pentru a crește pasiunea în cuplu și a spori plăcerea sexuală, ambii parteneri trebuie să înțeleagă că dorința celuilalt nu este nici „prea scăzută”, nici „prea ridicată”, ele sunt pur și simplu diferite, afirmă Emily Nagoski, cercetătoare în domeniul educației sexuale.

 Excitarea. Cum poți obține mai multă dorință prin știință.

Nu primesc plăcere… Sunt bolnavă?

Marele mit în jurul căruia și-au construit majoritatea femeilor sexualitatea, este că dacă acestea nu își doresc sex spontan, la fel ca partenerii lor, bărbații, atunci ceva nu este în regulă cu ele. Ei bine primul pas în sporirea dorinței sexuale este să înțelegi că nimic nu este în neregulă cu tine. Ești normală! Și cel mai probabil, în pofida așteptărilor tale de a da vina pe hormoni sau vreo disfuncție sexuală, asemenea cazuri în care problema lipsei dorinței sexuale este de ordin fiziologic, sunt foarte rare. Asta nu înseamnă că ar trebui să ratezi consultațiile ginecologice, care sunt absolut necesare sănătății tale, ci că sexul nu este un instinct, plăcerea ta sexuală depinde totalmente de modul în care te simți. Dacă simți durere în timpul penetrării, probabil ți-ai invitat partenerul prea devreme la acest pas și ai nevoie de un preludiu mai lung pentru a simți cu adevărat plăcere. Este firesc să ai nevoie de stimuli relevanți din punct de vedere sexual, pentru a simți dorința de a face sex și mai ales pentru a te bucura de acesta, căci dorința și bucuria sunt lucruri diferite.

 Cum poți crea contextul potrivit sexului

În cazul femeilor, contextul joacă un rol crucial în obținerea plăcerii sexuale, dacă ai în jurul tău foarte mulți factori care te stresează, este firesc în timpul sexului gândul tău să fie focusat pe acele lucruri. Încearcă să scapi de factorii care ți-ar putea fura atenția de la ce simți. De exemplu, dacă știi că orice zgomot din exterior te-ar putea deranja, asigură-te că ai închis geamul înainte de sex sau că ai pus telefonul pe un regim silențios. De asemenea, studiile sugerează că sunt lucruri care sporesc intensitatea dorinței. În versiunea clasică câteva instrumente pot fi găsite pe site-urile erotice, asemeni toperotic.ro.

O altă abordare directă se referă la lucrurile care ne cresc pulsul, afirmă Nagoski. Plimbările lungi și rapide, urcatul unui munte, urmărea unui concert uriaș sau chiar a unui film de groază poate crea contextul potrivit pentru a crește nivelul de entuziasm și a spori intensitatea sexului. Provocările pline de însemnătate sunt o altă metodă de a întări legătura.

Încercați împreună lucruri noi, faceți un plan, îndepliniți-vă o fantezie sexuală, cu ajutorul produselor de pe toperotic.ro. Acordarea încrederii celuilalt și conectarea prin metode inedite nu pot decât să sporească dorința sexuală. De asemenea, nu uitați că dacă luptați cu niște probleme mai ample, asemenei stresului cronic sau treceți printr-o etapă mai dificilă a vieții, doar un specialist calificat vă poate ajuta. Nu orice lucru poate fi soluționat individual și adesea o observație din exterior poate fi cu adevărat utilă.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*