Cum îți poți menține relația la distanță?

Distanța fizică poate fi deosebit de dură pentru partenerii implicați într-o relație. Persoanele care se află într-o relație la distanță cu atât mai mult trebuie să depună un efort suplimentar pentru a se asigura că legătura lor este una solidă, bazată pe încredere, pe autenticitate, pe transparență și, desigur, pe romantism.

Cum îți poți menține relația la distanțăIată câteva modalități prin care vă puteți consolida relația la distanță:

Gestionați-vă așteptările. Asta implică să discutați cu partenerul și să stabiliți câteva reguli de bază care să țină cont de exclusivitatea și de angajamentul unuia față de celălalt. Gestionarea propriilor așteptări cu cât mai multă sinceritate previne apariția mai multor probleme și vă ajută, de asemenea, să evitați suferința și dezamăgirea.

Planificați întâlniri regulate. Este foarte important ca persoanele aflate într-o relație la distanță să își planifice întâlniri pe care să le aștepte cu nerăbdare și pe care să încerce să le facă cât mai speciale. O cină la restaurant, o masă pregătită acasă și acompaniată de un vin delicios, intimitatea revigorată cu câteva idei fierbinți, cum ar fi cele de pe toperotic.ro, participarea la anumite evenimente, cum ar fi un concert sau chiar și ieșirea într-un club, sunt toate idei care vă pot ajuta să ocoliți banalitatea. De fapt, cercetările au arătat că relațiile la distanță în care partenerii își planifică întâlnirile sunt mai puțin stresante și mai satisfăcătoare.

Alocați timp pentru întâlnirile online. Dacă nu puteți să vă întâlniți față în față pe cât de des v-ați dori, este indicat să stabiliți întâlniri online regulate. Ba chiar puteți să vă axați pe o temă specifică la fiecare întâlnire online. Nu căutați doar subiecte obișnuite de conversație. Gătiți o masă împreună, vizionați un film în timp ce mențineți deschis chatul video, jucați un joc virtual sau, de ce nu, vă puteți surprinde partenerul cu o ținută cochetă de pe toperotic.ro. Faceți tot ceea ce credeți că ar ajuta la consolidarea legăturii și la evitarea plictiselii.

Nu gravitați în jurul partenerului. Deși este important să acordați atenție apropierii într-o relația la distanță, acest aspect nu ar trebui să vă consume. Indiferent cât de mult țineți unul la celălalt, nu neglijați celelalte aspecte importante din viața personală. Asta înseamnă să nu vă abandonați hobby-urile, interesale și pasiunile. O relație fericită și sănătoasă necesită ca fiecare partener să se cunoască pe el însuși și să își respecte identitatea și caracterul.

Decizia de a vă muta împreună după o relație la distanță

Dacă la un moment dat veți decide să vă mutați împreună, este recomandat să vă așteptați la o perioadă inițială caracterizată de puțin stres. În general, mutatul împreună după ce ați avut o relație la distanță implică pe cât de mult entuziasm, intimitate și bucurie pe atât de mult stres și, ocazional, nervi. Prin urmare, specialiștii recomandă în astfel de situații să vă planificați o întâlnire săptămânală în care să discutați despre subiecte mai dificile, asemănător cu discuțiile pe care le aveați online. Încercați să abordați acele subiecte care vă frământă, indiferent că este vorba de bani, timp, sex, încredere, cariere, și așa mai departe. 

De asemenea, va fi necesar să faceți unele compromisuri. Toate relațiile necesită un echilibru între a da și a primi. Când locuiți sub același acoperiș, adaptarea la nevoile și preferințele celeilalte persoane fără a le sacrifica pe cele personale poate contribui la mai multă împlinire și fericire.

Foarte mult contează și să petreceți timp cu prietenii în afara relației. Întâlnirile cu prietenii și respectarea propriilor pasiuni pot avea un efect puternic asupra sănătății mintale personale și pot contribui la consolidarea identității personale.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*