Ce trebuie să știi despre orgasmul feminin

Neuropsihiatrul austriac Sigmund Freud a lansat acum câteva decenii o teorie conform căreia orgasmul vaginal este forma superioară a exprimării plăcerii sexuale mature. Câteva decenii mai târziu această teorie a fost contrazisă de fiecare cercetare științifică. În pofida acestui fapt, o bună parte din populație presupune și astăzi că majoritatea femeilor experimentează plăcerea sexuală supremă prin intermediul penetrării vaginale. Așadar, o mulțime de femei nu sunt satisfăcute de relațiile sexuale pe care le întrețin cu partenerii pentru că nu sunt stimulate corespunzător.

Orgasmul, un indicator al plăcerii sexuale?

Potrivit Asociației Mondiale a Sănătății Sexuale o mai bună înțelegere a factorilor care declanșează orgasmele sexuale feminine reprezintă un factor cheie în îmbunătățirea egalității de gen. Studiile demonstrează că deși aproximativ 90% dintre femei raportează orgasmul de la o formă de stimulare sexuală, majoritatea femeilor nu experimentează în mod obișnuit (și altele niciodată) orgasmul exclusiv din relațiile sexuale.

Rezultatele arată că bărbații au fost mult mai predispuși la orgasm în timpul sexului, decât femeile, în raport de 66% sau 43% din timp. Între timp, una din 20 de femei nu a avut niciodată un orgasm cu un partener sexual. De asemenea, multe femei ezită să vorbească cu partenerul lor despre faptul că nu a avut niciodată orgasm.

Sexologii menționează că această abordare este total greșită, ambii parteneri trebuie să primească plăcere de la activitățile sexuale, în caz contrar, mai devreme sau mai târziu, unul dintre parteneri va renunța la acestea, lucru care va influența și funcționalitatea cuplului. Majoritatea femeilor experimentează orgasmul datorită stimulărilor clitoridiene, prin intermediul jucăriilor sexuale, asemeni womanazer-ului, care poate fi achiziționat de pe toperotic.ro, obținerea unui orgasm cu autorul jucăriilor sexuale numai este un proces atât de dificil pentru niciunul dintre parteneri.

Cum se simte orgasmul?

Sexologa Jessica O’Reilly explică: Nici o definiție universală pentru orgasm nu poate fi acceptată. Când femeilor li se cere să descrie orgasmul, răspunsurile variază foarte mult. O’Reilly descrie pentru Healthline.com nuanțele unui orgasm, spunând: „Pentru unii oameni, orgasmul este experiența finală a plăcerii. Pentru alții, este pur și simplu o versiune. Unii oameni pierd controlul, iar alții pur și simplu expiră profund. Ceea ce vedeți în porno nu reflectă neapărat orgasmele din viața reală.”

În „The orgasmic history of oxytocin: Love, lust, and labor”, cercetătorii stipulează: În timpul orgasmului, mușchii genitali se vor contracta iar ritmul cardiac va crește. În timp ce corpul tău lucrează din greu pentru a te face să te simți bine, creierul eliberează o doză uriașă de oxitocină și dopamină, surse de încredere care contribuie la sentimentele de apropiere, empatie și fericire.

Există diferite tipuri de orgasm?

Un studiu realizat în anul 2018, pe teritoriul SUA a constatat că 86% dintre femeile lesbiene au spus că de obicei sau întotdeauna au orgasm în timpul sexului, comparativ cu doar 66% dintre femeile bisexuale și 65% dintre femeile heterosexuale. Participanții la sondaj au fost mai predispuși la orgasm în dependență de cât de des primeau sex oral, dacă cereau ce își doreau în pat și au raportat o mai mare satisfacție de la relația pe care o aveau.

Potrivit Medical News Today orgasmul este o experiență psihologică și biologică complexă, orgasmul feminin poate rezulta din mai multe tipuri de stimulare, inclusiv contact vaginal, clitoridian și mamelonar. Totuși, unii sexologi afirmă că orgasmul feminin este strict legat de stimularea clitoridiană, clitorisul fiind principalul organ răspunzător de plăcerea sexuală feminină. Orgasmele nu trebuie să se limiteze la ceva ce doar un partener îți poate oferi. Potrivit sexologei O’Reilly, multe femei raportează „niveluri mai ridicate de dorință, excitare și orgasm” atunci când folosesc un vibrator. De aceea, pe toperotic.ro poți găsi o gamă variată de jucării sexuale, care te vor ajuta să îți îmbunătățești nivelul de satisfacție sexuală.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*