8 lucruri pe care trebuie sau nu să le faci la prima întâlnire

Prima întâlnire… hmmm, iată un moment extrem de încărcat de emoții, de la neliniște, la agitație, la bucuria că tipul care-ți place în sfârșit și-a făcut curaj să te invite în oraș și până la teama că nu vei avea subiecte de conversație cu el, ori că după această primă întâlnire nu-l vei mai revedea.

8-lucruri-pe-care-trebuie-sau-nu-sa-le-faci-la-prima-intalnire

sursa foto: www.rd.com

În primul rând trage aer în piept și încearcă să te relaxezi, pentru că cu cât vei fi mai calmă și mai stăpână pe tine cu atât mai bine vor decurge lucrurile. În al doilea rând, regula de aur în cazul unei prime întâlniri este să fii tu însăți, spontană, veselă, ironică, sarcastică etc. Nu are sens să-ți anihilezi aceste porniri pentru că dacă această primă întâlnire este primul pas spre o relație de lungă durată, mai devreme sau mai târziu îți va cunoaște și această față. Ori, din experiența, poate că-i mai bine să le descopere de la început, poate chiar de la prima întâlnire.
Dat fiind însă că-ți dorești nespus să faci o primă impresie bună, motivul pentru care și navighezi acum pe net, noi ți-am pregătit o listă cu 8 lucruri pe care trebuie să le faci și pe care ar trebui să eviți.

1. Nu încerca să fii prea politicoasă prin acceptarea tuturor sugestiilor lui. La fel cum tu ai emoții se prea poate să aibă și el și din cauza aceasta poate veni cu propuneri în primul rând pentru a te impresiona. Așadar, dacă intenționează să te ducă la un restaurant chinezesc sau mexican, dar ție nu-ți plac preparatele acestor bucătării, ar fi mult mai potrivit să refuzi, argumentându-ți decizia, înainte de a ajunge în locația respectivă evitând astfel o situație neplăcută sau o eventuală indigestie 😉

2. Evită la o primă întâlnire să porți lucruri incomode, fie că este vorba de o pereche de pantofi noi, de o pereche de sandale cu toc foarte înalt, o roche extrem de strimtă, care îți taie respirația la fiecare inspirație. Motivul este cât se poate de simplu, sunt suficiente emoțiile cu care te lupți ca să mai trebuiască să mai face față și altor detalii ce-ți pot crea frustrare sau anxietate.

3. Cu toate că fiecăruia dintre noi îi este permis un sfert de oră de întârziere, dacă vrei să faci o primă impresie bună încearcă să ajungi la timp. Că pe viitor vei mai depăși sfertul academic, asta este altă poveste, important este să începeți întâlnirea cu dreptul. În plus, gândește-te că nici ție nu ți-ar plăcea să-l aștepți pe el.

4. Un alt lucru pe care trebuie să-l eviți la o primă întâlnire este consumul excesiv de alcool. Ok, vrei să prinzi un pic de curaj, nu te condamnă nimeni, dar fă-o cu măsură. Încearcă să te limitezi pentru că nu numai că este posibil să nu faci o impresie bună și să fie interpretate greșit atitudinea ta, dar nici nu ar fi o idee tocmai bună să te lași dusă acasă de persoana cu care doar ce te-ai văzut la prima întâlnire. Învață care-ți sunt limitele în materie de alcool, în plus, chiar nu este cool să vezi o domnișoară aranjată cum abia se ține pe picioare.

5. La o primă întâlnire nu se cade să-ți verifici telefonul din 5 în 5 minute, să stai pe Facebook sau să te joci pentru că s-ar putea ca el să interpreteze că te plictisește prezența lui. Mai aveți până acolo unde vă veți simți confortabil tăcând unul lângă celălalt.

6. O conversație poate începe mult mai ușor cu o întrebare, așa că nu evita să pui câteva, până când vă veți relaxa complet unul în prezența celuilalt și veți putea atinge și subiecte mai puțin tabu.

7. Cu toate că un adevărat gentleman nici nu va dori să audă de asta, oferă-te să împărțiți nota de plată. Un gest elegant, care să nu te pună într-o situație neplăcută, este să te întinzi după portofel. Dacă el insistă, oferă-te măcar să lași bacșiș chelnerului, dar nu o face doar de dragul conversației, fii și pregătită să acoperi suma respectivă 🙂

8. În final, îți mai spunem că pe toată perioada întâlnirii ar trebui să-ți menții o stare de pozitivism, chiar dacă nu ai avut cea mai bună zi din săptămână. Profită de această întâlnire, este ceea ce-ți doreai, nu?


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*