Un timp al tău

În fiecare etapă a vieţii tale treci prin perioade uşoare sau grele, aglomerate sau lejere, încordate sau fireşti. Vrei să-ţi finalizezi studiile în urma cărora vei deveni ceea ce ţi-ai dorit, urmăreşti să-ţi realizezi o carieră, să-ţi împlineşti visele, vei dori să-ţi întemeiezi o familie, să ai copii şi să te ocupi cu toată dăruirea  de formarea şi  buna lor creştere, vei vrea să-ţi îndeplineşti toate îndatoririle de soţie, mamă, colegă, şefă, prietenă sau parteneră, amică sau iubită.

Viaţa ta devine din ce în ce mai tumultuoasă, un tumult în care tu te simţi bine  pentru că tu ţi l-ai dorit, tu ai năzuit ca activităţile şi traiul tău de zi cu zi să te implice la maxim, să poţi simţi cum din mâinile şi ideile tale se nasc fapte şi oameni, caractere şi reacţii, să te simţi utilă în acest carusel al existenţei noastre.

Eşti puternică şi ştii că le vei putea face pe toate atât timp cât va fi nevoie. Dar încearcă să nu uiţi niciodată că trebuie să ai un timp al tău. Evident că eşti foarte fericită că ai ajuns acolo unde ţi-ai dorit, că ai o carieră minunată, o familie frumoasă, prieteni, cunoştinţe, o viaţă plăcută. Şi chiar dacă nu ai bifat toate standardele impuse de reguli nescrise, chiar dacă nu te-ai axat pe construirea unei cariere de top, ci faci lucruri mici, dar care îţi încarcă sufletul de bucurie, chiar dacă încă nu ţi-ai întemeiat familia dorită sau nu ai realizat cine ştie ce faptă măreaţă de-a lungul anilor de până acum, chiar ai o viaţă minunată.

Indiferent de ce activităţi ai, de câtă lume depinde de tine, de cât timp îţi petreci cu copiii tăi sau ai altora, de cât de mult munceşti şi de cât timp îţi pierzi în aglomeratul tur al vieţii cotidiene, este bine să ai un timp al tău.

Un timp în care nimic din ceea ce faci nu implică alte persoane, indiferent cine ar putea fi acestea: părinţi, copii, soţ, prieteni, duşmani.

Un timp în care faci doar ceea ce crezi tu că ai avea nevoie să faci în acel moment. Şi asta pentru ca nevoia ta de linişte, de echilibru, de regăsire să poată fi satisfăcută. Un timp în care tu te regăseşti pe tine copil, adolescentă sau matură, un timp în care nu ţii cont de restricţii şi rigori.

Un timp al tau

Picture 1 of 10

Un timp al tău în care dacă vrei citeşti. Şi nu rapoarte sau studii necesare pentru a doua zi la serviciu şi nici documentaţie pentru vreun proiect al copilului. Citeşti ceea ce ai nevoie. Poate vrei să citeşti o poveste, o rugăciune sau o carte de psihologie. Sau poate o carte uşoară, în care personajele nu fac nimic spectaculos, ci doar trăiesc o simplă poveste de iubire sau descoperă un mister.

Un timp al tău în care vrei să te joci. Un joc, orice. Sau poate vrei să găteşti, nu pentru că trebuie să le asiguri masa copiilor,  ci pentru că vrei să prepari ceva ce numai ţie îţi place şi nu ai mai mâncat de când erai copil.

Un timp al tău în care să tricotezi sau să croşetezi, să dezlegi cuvinte încrucişate, să pictezi sau să cânţi.

Un timp în care eşti doar tu cu tine. Un timp în care gândurile se conecteză doar la tine, nu la ceilalţi. Gândurile tale care au nevoie să fie doar cu tine, pentru a te repune în echilibru, pentru a te ajuta să te regăseşti, pentru a te sprijini atunci când te pierzi.

Ai nevoie de un timp al tău pentru a fi tu, pentru a-ţi păstra încrederea în tine şi pentru a fi mândră de ceea ce ai devenit.

Găseşte întotdeauna răgazul de a face un lucru mic, neînsemnat dar care reprezintă enorm pentru spiritul tău, făcându-te să emani în jurul tău linişte, pace şi iubire.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*