Somnul de frumusețe chiar există

Cercetătorii sunt de părere că somnul în timpul zilei îmbunătăţeşte memoria, extinde potenţialul creativ şi ameliorează starea sănătăţii. De aceea, avem pentru dumneavoastră unele motive ca să dormiți la prânz, dacă aveți posibilitatea.

somn frumusete 1

Picture 1 of 5

Vă face mai fericiți

Studiile în domeniu au demonstrat că somnul pe timpul zilei vă face mai fericit. Se pare că un somn de 30 de minute poate schimba efectul hormonal asupra unei nopţi întregi de somn prost. Așadar, dacă nu vreți să fiți morocănos toată ziua și nimeni să nu vă intre în voie, luați o pauză de 30 de minute la prânz și zâmbetul se va regăsi din nou pe chipul dumneavoastră.

Stresul dispare prin somn

Generaţia actuală pare condamnată să sufere de stres și duce o viaţă mult mai tensionată ca înainte. Prin urmare, somnul în timpul zilei ne poate ajuta să facem faţă lucrurilor iritante şi să ne limpezim gândurile. Un studiu arată că o repriză de somn în mijlocul unei zile tensionate ne poate ajuta să preluăm controlul asupra situaţiei şi să adoptăm mai eficient decizii complicate.

Productivitate sporită

Dacă simțiți că parcă pedalați în gol atunci când vine vorba despre anumite situații, atunci mai bine faceți o pauză. Cercetările au demonstrat că oamenii sunt mult mai productivi după ce au făcut o pauză pentru un pui de somn. De fapt, nici nu era nevoie de ceva studii amănunțite în acest domeniu, că doar ne-am convins și singuri că așa este, nu-i așa?

Potențialul creator crește

Dacă munca dumneavoastră este una de creație, atunci somnul este ceea ce aveți nevoie pentru a găsi unele idei noi. Studiile au arătat că oamenii care-şi permit să tragă un pui de somn, au emisfera dreaptă a creierului. Aşa că dacă sunteţi om de creaţie, atunci somnul trebuie să fie o prioritate pentru dumneavoastră. Cum ar fi dacă angajatorul ar include și o pauză de somn în program? Parcă ideile vin mai altfel, nu-i așa?

Îmbuntățește memoria

Savanţii de la Universitatea Saara din Germania au demonstrat că oamenii care dorm doar 30 de minute la amiază au o memorie de cinci ori mai bună decât alţii. De aceea poate elevii au trebui să încerce să se odihnească la prânz, înainte de a trece la teme, pentru că vor învăța mult mai ușor lecțiile pentru ziua următoare.

Veți arăta mai tânăr

Somnul în timpul zilei este un lucru minunat, iar moţăiala de doar 30 de minute zilnic vă va ajuta să păstraţi frumuseţea. Așadar, femeile ar trebui să fie mai interesate de acest aspect, al somnului de la prânz. Somnul în timpul zilei este unul dintre factorii care vă vin în ajutor în în îngrijirea tenului. Cercetările au arătat că somnul poate fi exact ce aveți nevoie pentru menţinerea frumuseţii şi prospeţimii tenului.

Așadar, o groază de beneficii și toate aduse de banalul somn de după-amiază. Așa că data viitoare, când mai dormiți la prânz, nu vă simțiți vinovați și să credeți că sunteţi leneşi. De fapt, procedând astfel, vă amelioraţi sănătatea și vă sporiți procesele intelectuale, da?


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*