Impactul sănătății orale asupra stării noastre de bine

Dintr-un motiv sau altul, foarte multe persoane își neglijează sănătatea orală și mulți dintre noi nu înțelegem măsura în care sănătatea noastră orală poate avea un impact covârșitor asupra altor părți ale corpului nostru și asupra stării noastre de bine.

Totuși, corpurile noastre funcționează holistic, așa că o sănătate orală deficitară duce la o stare generală de sănătate precară, la fel cum o sănătate generală proastă se poate observa la nivelul danturii noastre. În rândurile care urmează, vom explora legătura strânsă dintre starea noastră de bine și sănătatea orală.

Conexiunea dintre corp și sănătatea orală. După cum poate știți deja, gura este un teren de reproducere perfect pentru tot felul de bacterii diferite. În cea mai mare parte, aceste bacterii trebuie tratate cu măsuri specializate, în afară de periaj și ață dentară. Atunci când igiena orală este neglijată, aceste bacterii pot duce la apariția diverselor boli, precum carii dentare și gingivită. În momentul în care aceste bacterii încep să ne afecteze întreg organismul, deja ne confruntăm cu o problemă și mai mare. Afecțiuni precum diabetul fac pacienții să fie și mai vulnerabili în fața afecțiunilor orale, iar șansele de infecții sunt mai ridicate în cazul lor.

Afecțiunile declanșate de sănătatea orală precară. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că infecții precum parodontita care nu este tratată la timp cu un tratament parodontoză corespunzător, poate declanșa inflamații în întregul organism și poate duce la tulburări foarte grave. De exemplu, persoanele care suferă de parodontită au șanse mai mari de a dezvolta endocardită, adică mucoasa inimii se infectează. Gingivita este strâns asociată cu bolile de inimă. În plus, femeile însărcinate care suferă de probleme de sănătate orală pot naște prematur sau pot da naștere unui bebeluș cu o greutate mică.

Aspectul estetic. Astăzi, mai mult ca oricând, acordăm o mare importanță aspectului dinților. Cu toții ne dorim dinți drepți, strălucitori și de un alb imaculat. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai multe tratamente stomatologice devin populare în rândul persoanelor publice și nu numai. Fațetele, implanturile dentare și albirile, tatuajele dentare și bijuteriile sunt doar câteva dintre tratamentele cele mai solicitate la ora actuală. Mulți dintre noi știm deja ce impact au dinții asupra felului în care suntem percepuți de oamenii din jurul nostru. În diferite sectoare de activitate, în special comunicare, turism sau relații cu clienții, aspectul dinților este un criteriu important. Dacă vă simțiți stânjeniți în ceea ce privește starea dinților, până în punctul în care vă este frică să zâmbiți, atunci această jenă va avea un efect profund asupra tuturor situațiilor sociale în care veți fi implicați. În această situație, cel mai indicat este să colaborați cu o clinică stomatologică care este familiarizaă cu stomatologia cosmetică. În momentul de față, există opțiuni variate chiar și pentru pacienții care și-au pierdut o bună parte din dinți. De exemplu, puteți opta pentru implanturi dentare all-on-4, care cuprind două seturi de de implanturi în partea superioară și în partea inferioară, în loc de implanturi individuale. Acest tip de implant este o opțiune potrivită pentru persoanele care au suferit pierderi severe de dinți sau doresc să își recâștige zâmbetul perfect.

Concluzionând, sănătatea orală nu este un aspect care trebuie trecut cu vederea, căci ne afectează corpurile și starea sufletească în mai multe feluri. Asigurați-vă că acordați întotdeauna prioritate sănătății orale și lucrați cu o echipă stomatologică care este cu adevărat dedicată pacienților și bunăstării lor.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*