Cum alegi hrana umedă pentru pisica ta

Pisica ta are nevoie de o alimentație potrivită pentru a duce o viață liniștită și frumoasă. Dieta, la fel ca în cazul oamenilor, este deosebit de importantă și pentru animăluțe. Tocmai de aceea, atunci când alegi să faci cumpărături din pet shop, asigură-te că citești cu atenție ingredientele pe care mâncarea le conține, astfel încât să fie produse din materii prime de calitate pentru sănătatea pisicuței.

Pisicile, după cum bine știm, sunt animale carnivore, iar hrana umedă pe care o cumperi trebuie să fie bazată pe produse din carne, arome de pasăre sau pește, astfel încât felina să mănânce cu plăcere.

În ceea ce privește hrana umedă, aceasta ajută pisica să fie hidratată, iar proteinele pe care le conține sunt mult mai ușor de procesat față de cele care sunt în hrana uscată, motiv pentru care hrana umedă este și puțin mai costisitoare.

Pisica junior

Hrana umedă trebuie să fie aleasă în funcție de vârsta pisicii. Pentru cele micuțe, pisicuțele-junior cu vârsta de până la un an, e indicat să optezi pentru o hrană umedă cu ingrediente care să ajute la dezvoltarea sistemului imunitar, a musculaturii și să contribuie la sănătatea digestivă.

Pisica adult

Hrana umedă pentru pisica adult trebuie să îi asigure o nutriție echilibrată, alături de o hrană uscată de calitate. Aceasă combinație între hrana uscată și cea umedă asigură o masă musculară constantă și sănătatea organelor interne.

Pisica senior

Când ne referim la o pisică senior, vorbim despre o felină care a depășit vârsta de șapte ani, ceea ce ne face să ne dăm seama că produsele pe care le folosim în alimentația ei sunt extrem de importante pentru a-i asigura o viață cât mai lungă și mai sănătoasă.

După această vârstă, sistemul renal al pisicii funcționează mai greu, iar o hrană umedă cu un conținut ridicat de fosfor și magneziu poate preveni degradarea rinichilor și îi mențin sănătatea tractului urinar.

Vitaminele și mineralele sunt, de asemenea, indispensabile pentru un sistem imunitar puternic.

Importanța alimentației pisicilor

După cum am subliniat în acest material, hrana umedă este foarte importantă pentru o dietă echlibrată a pisicuțelor. În pet shop putem afla toate informațiile necesare pentru a-i asigura animăluțuui nostru tot confortul și aportul de vitamine de care are nevoie.

Mai ales în cazul pisicilor care stau în casă, trebuie să ne gândim că au nevoie de un ajutor care să vină din alimentație, asta din cauza stilului de viață sedentar. Hrana umedă poate preveni anumite neajunsuri, cum ar fi problemele dermatologice sau obezitatea.

Pentru a preveni aceste probleme, trebuie să selecționăm din multitudinea de variante pe care le avem la dispoziție acea hrană umedă bogată în acizi grași esențiali ca Omega-3 sau Omega-6, iar pentru prevenirea luării în greutate se recomandă mâncarea cu conținut caloric redus.

Pisicile sunt niște animăluțe pretențioase, care depind foarte mult de stăpânul lor. În afară de o alimentație corectă, asigură-i felinei tale preferate și afecțiune. Oferă-i recompense și arată-i că este un membru al familiei pentru a se simți mereu confortabil în locuință și pentru a-i oferi o viață sănătoasă și fericită.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*