Ce poți face chiar acum dacă te-ai săturat să te simți tot timpul obosit?

Deși ne ajută să beneficiem de unele dintre cele mai frumoase experiențe care nu erau cu putință cu zeci de ani în urmă, stilul modern de viață, la drept vorbind, este și unul care ne obosește foarte mult. Trebuie să ajungem în nenumărate locuri, avem prea multe de făcut, lista cu responsabilități profesionale pare infinită, acasă de abia putem sta locului, și așa se face că atunci când tragem linie, sunt prea puține lucruri pe care le facem pentru noi înșine. Uneori, mai reușim să ne bucurăm de o ceașcă de cafea servită în tihnă, iar alteori fugim repede să beneficiem de o manichiură la salon. În tot acest du-te-vino, este din ce în ce mai greu să ne bucurăm de energie, de vitalitate și să ne bucurăm cu adevărat de viață.

Dacă v-ați săturat să vă simțiți tot timpul obosiți și sleiți de puteri, iată doar câteva lucruri pe care le puteți face pentru a pune capăt stării constante de epuizare:

Alegeți-vă cu grijă prietenii. Și nu doar prietenii.

Fie că ne dăm seama sau nu, oamenii cu care alegem să ne înconjurăm, toate acele persoane cu care petrecem cea mai mare parte din timpul nostru și inclusiv persoanele cu care mai comunicăm așa în treacăt, au o mare putere asupra felului în care noi ne simțim. Toți acei oameni care sunt negativi, pesimiști, invidioși și bârfitori au marea abilitate de a ne trage în jos, de a ne obosi și mai mult și de a ne da mari dureri de cap. La polul opus, oamenii care sunt mereu pozitivi, optimiști, entuziasmați acționează ca un ascensor care ne duce direct spre împlinirea obiectivelor noastre. Este minunat să ne înconjurăm de oameni care iubesc viața cu adevărat și care ne inspiră să fim mai buni. La fel de bine, puteți să începeți să fiți din ce în ce mai recunoscători pentru tot ceea ce aveți. Împreună, recunoștința și pozitivitatea vă mențin mintea concentrată asupra lucrurilor bune. La fel cum adrenalina îmbunătățește energia fizică, și gândurile pozitive sporesc nivelul de energie.

Învățați să spuneți „nu”.

Energia scade pentru că este folosită – nimic în plus, nimic în minus. În fiecare dimineață, când ne dăm jos din pat, practic avem la dispoziție o anumită cantitate de energie pe care o putem folosi pe parcursul acelei zile. De noi depinde cum anume folosim energia de care dispunem. Pentru a ne bucura de un nivel eficient de energie, trebuie să învățăm cum anume dorim să ne investim energia. A învăța să spunem „nu” oamenilor, proiectelor și locurilor care ne storc de energie este de o mare importanță pentru sănătatea noastră fizică, mintală și emoțională. Ori de câte ori spunem „nu”, ne bucurăm de mai mult timp pe care îl putem investi făcând ceea ce ne place sau rezolvând prioritățile. Iată că una dintre cele mai simple și eficiente modalități prin care ne putem proteja nivelul de energie constă în recunoașterea și eliminarea acțiunilor, activităților și oamenilor care ne storc de energie.

Respectați un program regulat de somn.

Pe de o parte, este recomandat să respectăm un program echilibrat de somn de 7-9 ore pe noapte. Cu cât dormim mai bine, cu atât creierul nostru se bucură de o mai bună stare de sănătate. Un somn bun este totodată esențial și pentru dezvoltarea creierului și stimularea conexiunilor neuronale. Minunat ar fi să adormim cu ușurință și să dormim neîntrerupt până dimineață. Dacă aveți probleme de somn sau suferiți de insomnie, puteți opta pentru suplimente alimentare pe care le găsiți într-un megastore farmaceutic online sau, dacă problemele nu sunt foarte severe, atunci puteți servi un ceai cald de mușețel înainte de culcare sau un pahar cu lapte. Este foarte important să ne odihnim cât mai bine, mai ales că nenumărate studii au arătat că somnul slab poate provoca acumularea de proteine în creier, proteine care pot ataca celulele creierului. Pe de altă parte, este indicat și să dormim ori de câte ori simțim nevoia, exact asemeni unui bebeluș. Practic, dormiți când vă simțiți obosit și aveți nevoie de reîncărcarea organismului, nu la ora la care ar fi normal să mergem la culcare. Veți fi uimit de diferența pe care o veți simți în ceea ce privește nivelul de energie când veți ceda nevoilor organismului și nu vă veți mai opune doar pentru că așa este normal. 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*