Supă pomodoro

Dacă nu vrei să te complici făcând tot soiul de mâncăruri complicate, de ce nu optezi pentru o supă? Personal, supele sunt printre preferatele mele: ușor de preparat, nu îți ia mult și sunt de-li-cioa-se! Ce ziceți de o supă pomodoro cu ricotta cheese?

supa-pomodoro

sursa foto: www.feastsandfotos.com

Supa pomodoro este o supă tradițională italiană, mai exact din regiunea Toscana. Simplitatea ingredientelor o face să fie deosebită, rezultatul final fiind unul de-a dreptul gustos.
Iată ingredientele:

  • 1 kg de roșii cărnoase
  • 4 felii de ciabata (sau pâine cu vechime de cel puțin o zi) sau crutoane direct din magazin
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 200 ml de supă de pui sau apă
  • 20 g de parmezan ras
  • pătrunjel sau busuioc (pentru décor)
  • ulei de măsline

*Adăugați sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Tăiați feliile de pâine în cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Stropiți-le cu ulei de măsline, după care prăjiți-le la foc mediu. În momentul în care s-au rumenit, puteți opri focul. *Desigur, puteți alege direct și crutoane cumpărate direct din magazin.
  2. Odată rumenită ceapa la foc mic, adăugați și usturoiul.
  3. Între timp, pregătiți de altfel și roșiile. După ce le tăiați în patru, puneți-le la fiert timp de un minut după care transferați-le într-un bol cu apă rece sau gheață. Nu uitați să îndepărtați coaja roșiilor după care să le tăiați bucăți.
  4. Puneți roșiile în castronul cu ceapă și lăsați-le la fiert 10 minute. Adăugați supa de pui (sau apa), oregano, dar și sare/piper după gust. Lăsați-le să fiarbă încă 10 minute.
  5. Adăugați câteva crutoane în supă lăsându-le să fiarbă la foc mic 5 minute. Cu ajutorul unui blender, omogenizați puțin supa până în momentul obținerii texturii dorite.
  6. Puteți servi supa cu parmezan ras, crutoane și frunze de pătrunjel deasupra.

Poftă bună!


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*