Pungile biodegradabile și compostabile – ce sunt și de ce ar trebui să le utilizăm?

Pungile compostabile sunt de obicei cea mai bună alternativă dintre pungile de plastic biodegradabile și cele normale. În ceea ce privește aspectul, pungile compostabile sunt asemănătoare  cu pungile de plastic obișnuite și sunt la fel de rezistente.

De-a lungul ultimilor ani, aceste pungi au devenit din ce în ce mai utilizate și aceeași tehnologie care stă la baza fabricării lor a început să fie folosită și pentru fabricarea altor obiecte, cum ar fi ustensile și pahare compostabile.

Ce sunt pungile compostabile?

Pungile compostabile sunt mult mai ecologice decât pungile de plastic biodegradabile, deoarece sunt fabricate din fibre naturale din plante, cum ar fi porumbul sau grâul. Aceste pungi biodegradabile și compostabile pot fi produse folosind mult mai puțină energie decât în cazul pungilor de plastic obișnuite și sunt considerate în general neutre din punct de vedere al carbonului.

Fibrele de plante utilizate la producerea acestor pungi pot fi chiar prelevate din subprodusele de plante care rămân după ce au fost utilizate pentru a fabrica produsele de bază. 

Cât durează să se descompună pungile compostabile?

Partea dificilă despre pungile compostabile constă în felul în care se descompun. În general, în condițiile corecte, acestea se descompun în dioxid de carbon și apă. Acest lucru pare foarte benefic, întrucât nu se produc toxine sau agenți cancerigeni. Există totuși o problemă, și anume majoritatea acestor pungi necesită instalații de compostare specifice pentru a se descompune și nu pot fi compostate acasă.

Facilitățile de compostare trebuie să mențină condițiile necesare utilizând energie pentru a crea o temperatură și o umiditate constantă, sporind amprenta lor de carbon. Dacă pungile compostabile beneficiază de condițiile adecvate, se vor descompune în 1 până la 6 luni.

La fel ca și în cazul pungilor biodegradabile pe bază de petrol, asigurați-vă că citiți eticheta. O pungă biodegrabilă este compostabilă doar dacă eticheta indică acest lucru. De asemenea, o pungă biodegradabilă și compostabilă poate fi compostată acasă doar dacă eticheta indică astfel. În caz contrar, pungile trebuie trimise la stațiile de compostare.

În general, pungile biodegrabile, pungile compostabile și pungile biodegrabile și compostabile diminuează multe dintre problemele cauzate de pungile de plastic standard, cum ar fi reducerea energiei pentru producție, reducerea timpului de descompunere și descompunerea în particule mai ecologice.

Totuși, toți oamenii trebuie să fie cât mai conștienți că și aceste pungi mai ecologice au nevoie de o anumită cantitate de energie și de anumite condiții pentru a se degrada. Chiar dacă aceste pungi sunt adesea o alternativă mai bună la pungile de plastic standard, există și alte alternative mult mai ecologice, cum ar fi pungile reutilizabile sau pungile din pânză. Atât timp cât orice pungă / sac / rucsac / geantă poate fi reutilizată, ar trebui să o folosiți ori de câte ori mergeți la cumpărături. 

Dacă veți încerca să reduceți impactul personal asupra mediului veți face cu adevărat o diferență, iar dacă ideea unui mediu mai protejat și a unui stil de viață sustenabil se va răspândi în toată lumea, vom reuși să trăim un viitor mai sănătos.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*