Masajul

Masaj

Picture 1 of 5

Ritmul vieţii de zi cu zi, lumea în continuă mişcare, stresul, stările emoţionale negative, munca în exces, acest marş permanent, toate ne determină ca în puţinul timp liber pe care îl avem să oferim o clipă de relaxare şi deconectare corpului şi minţii noastre.

Pe lângă alte activităţi ce ne ajută să încetinim puţin ritmul şi să ne ocupăm doar de noi, masajul este una dintre cele mai eficiente modalităţi de inducere a stării de bine atât fizică, cât şi psihică.

Tipurile de masaj sunt numeroase, însă pentru un tratament de deconectare şi liniştire, masajul de relaxare este cel mai indicat.

Masajul de relaxare se poate efectua pe tot corpul, denumit masaj de relaxare total, sau pe o anumită zonă, acesta fiind numit masaj de relaxare parţial.

Masajul de relaxare se efectuează prin mişcări lente, uşoare, blânde şi relaxante, reduse ca intensitate şi se obţine un rezultat mult mai bun dacă este asociat cu aromaterapia sau terapia prin muzică.

Prin aplicarea masajului de relaxare de către specialiştii care deţin această tehnică se pot ameliora sau elimina o serie destul de complexă de probleme ce ne influenţează starea de bine.

Şedinţele de masaj au ca scop eliminarea stresului din organism şi relaxarea totală. Se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, fapt ce conduce la o mai bună funcţionare şi oxigenare. Prin aplicarea acestui tip de masaj se poate elimina tensiunea articulară, se pot detensiona muşchii contractaţi şi se stimulează limfa.

Un masaj de relaxare bine aplicat are rolul de a elibera sistemul nervos, calmându-l şi stimulându-l, asigurându-ne astfel o stare de bine, de relaxare şi linişte.

Un avantaj pe care îl are acest tip de masaj este acela că se poate aplica şi femeilor însărcinate, ameliorându-se astfel durerile de spate şi picioare şi crescându-le elasticitatea pielii, aspect deloc de neglijat pentru o viitoare mămică supusă unor variaţii de greutate.

Masajul de relaxare elimină toxinele din organism, ajută la regenerarea ţesuturilor, înlătură oboseala accentuată şi conferă un aspect sănătos pielii.

Pe lângă toate aceste beneficii, este foarte important pentru noi faptul că la finalul unei şedinţe de masaj de acest tip ne simţim relaxate, odihnite şi răsfăţate cu o stare de bine şi confort. Oricât de plin ar fi programul nostru şi oricât de prioritare ar fi alte activităţi, este necesar să ne alocăm puţin timp în care să urmăm un program de câteva şedinţe de masaj de relaxare. Ne vom simţi mai pline de viaţă, relaxate şi pregătite să mergem mai departe.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*