Mici trucuri psihologice care-ți pot fi de folos

Atunci când vine vorba de relația ta cu ceilalți, ai deseori impresia că nu te iau în serios, iar opiniile tale ar fi cam lipsite de importanță pentru ei. Dacă îți dorești ca oamenii din jur să nu te mai privească precum o ”cantitate neglijabilă”, avem câteva sfaturi pentru tine.

trucuri psihologice 1

Picture 1 of 5

”Așa zicea tata…”

Ai încercat zadarnic să le spui părerea ta despre un anumit domeniu. Degeaba, nu te aud deloc. Psihologii spun că dacă îţi dorești ca oamenii să te ia în serios, spune-le că aşa făcea sau zicea tatăl tău. Se pare că oamenii au tendința inconștient să creadă sfaturile care vin de la părinți.

Dacă trebuie să dai mâna cu cineva, convinge-te că ai mâna caldă, pentru că astfel vei părea că ești o persoană deschisă și prietenoasă. Invers, omână rece poate provoca respingere şi antipatie.

Dă-le impresia că ei au ales

Vrei ca micuțul tău să mănânce și ”legume nesuferite” precum broccoli? Atunci schimbă-ți atitudinea, în loc să-l întrebi dacă ar vrea să mănânce, mai bine întreabă-l câte bucăți să-i pui. Procedând așa, cel mic va crede că a luat decizia singur, chiar dacă de fapt tu i-ai spus ce să mănânce. Acest truc funcţionează şi în alte situații.

De asemenea, un truc eficient este următorul: o persoană cunoscută te va ajuta să duci un obiect (de exemplu, o cutie), dacă atunci când îl vei transmite, vei continua discuția. Majoritatea oamenilor nu observă acest truc şi vor lua obiectul.

Ești urmărit? Află cum…

Dacă ţi se pare că cineva te urmărește, ca să nu devii paranoic, mai bine apelează la un truc simplu și eficient: doar cască şi urmărește cu privirea oamenii din jur. Căscatul este molipsitor şi garantat vei afla cine este cel care te urmărește.

Criticat? Niciodată!

Dacă urmează o ședință și crezi că unul dintre colegi tocmai se pregătește să te critice în fața șefului, atunci așează-te alături de el. Oamenilor le este foarte dificil să păstreze agresiunea faţă de cel care este alături.

Pentru a afla dacă o persoană te place sau nu, alege un cuvânt şi de fiecare dată când interlocutorul îl va pronunța, dă din cap şi zâmbește. Dacă te place, va folosi cuvântul mai des.

Convinge-i să-ți dea dreptate

Ești convins de justețea afimațiilor tale, dar cu toate acestea nu te simți suficient de puternic ca să le demonstrezi și celorlalți acest lucru. Psihologii spun că dacă vrei ca interlocutorul să fie de acord cu tine, nu uita să dai din cap atunci când pui întrebarea. Datul din cap este perceput că cele spuse sunt adevărate. Vei observa cu surprindere că și interlocutorii tăi tind să dea şi ei din cap ca răspuns.

Vrei să afli ceva anume? Nimic mai simplu. Doar adresează-i persoanei respective întrebarea şi așteaptă răspunsul. Dacă răspunsul nu-ţi convine, taci şi privește-o direct în ochi. Majoritatea oamenilor nu vor rezista şi vor începe să dezvolte tema.

Ei, cum ți se par propunerile noastre? Suntem convinși că vei încerca măcar una dintre ele. Scrie-ne cum au funcționat!

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*