Darul care aduce fericire

Atunci când dăruim, ne dorim ca gestul nostru să aducă întotdeauna fericire. Există cadouri care să aibă această putere? Știința spune că da. Descoperă darul care aduce fericire – florile.

Botaniștii vorbesc despre existența a 10.000 de specii de plante cu flori. Iar în întreaga lume, estimează că, circa un milion de flori ne bucură privirea. Mici sau înalte, colorate sau albe, mai mult sau mai puțin parfumate, florile reprezintă unul dintre cele mai apreciate cadouri în întreaga lume, vreme de secole!

Grecii, romanii, egiptenii sau chinezii antici invocă dăruirea florilor în povestirile și miturile lor, asociindu-le cu zeii.  O dovadă în plus că cel care oferă flori de sărbători nu va putea fi acuzat niciodată de faptul că este demodat, atunci când vine vorba de alegerea darurilor. În plus, florile prezintă un mare avantaj. Ele sunt perfecte pentru orice ocazie: Ziua Îndrăgostiților/Dragobete, 1 Martie, Ziua Internațională a Femeii, aniversările sau orice altă zi pe care vrei s-o transformi într-una deosebită. Iar conform specialiștilor, acestea reprezintă darul care aduce fericire, la propriu.

E oficial – florile ne pot face mai fericiți, constituind cadouri perfecte

Știm cu toții că o floare sau un buchet ne poate bucura privirea. Mai puțini însă știu că florile ne pot face fericiți la propriu, stimulând anumiți compuși chimici din creier! E vorba de compuși asociați frecvent cu inducerea sentimentului de bucurie: dopamina, serotonina și oxitocina.

  • Dopamina

Dopamina este declanșată de așteptarea unei recompense. Oamenii de știință au constatat că florile sunt percepute de creierul nostru ca astfel de recompense, semnalizând venirea unei perioade însorite, după o iarnă lungă și geroasă. În plus, florile sunt asociate, inconștient, cu abundența alimentară care urmează! De asemenea, cele viu colorate, stimulează o dată în plus activitatea dopaminei. Asemenea proprietăți includ florile pe lista de cadouri deosebite, transformându-le în darul care aduce fericire.

  • Serotonina

Cunoscută și sub numele de “hormonul fericirii”, serotonina reglează dispoziția și înlătură anxietatea sau depresia

Psihologii afirmă că prezența sa în creier este strâns legată de sentimentul de importanță socială. Se pare că florile sunt cadouri utile în acest sens. Ele pot induce sentimentul dat, atât în rândul celor care le oferă, cât și în rândul celor care le primesc. Unde mai pui că florile sunt strâns legate de un limbaj secret. Astfel, prin intermediul lor, expeditorul poate transmite mesaje, iar destinatarul poate afla că este iubit, respectat, apreciat etc. Într-un asemenea context, cine nu s-ar simți important?

  • Oxitocina

C43H66N12O12S2 s-ar putea să nu ne transmită mare lucru. Însă importanța acestei formule, care codifică oxitocina, este majoră, pentru fiecare dintre noi. Cunoscută și ca “hormon de legare”, oxitocina generează un sentiment plăcut, de încredere socială, fie că este vorba de dragoste romantică, de atașamentul matern sau de solidaritatea grupului.

Florile sunt cadouri care stimulează încrederea socială în multe feluri. Ele comunică, bunăoară, intenția celui care le oferă de a investi efort și timp într-o relație.

Unde găsim cele mai frumoase și inedite buchete de fericire

 Conform statisticilor recente, România ocupă poziția a 52 din 156 la capitolul nivel de fericire. Florile ar putea fi un pas mic, dar eficient, care să schimbe situația. La urma urmei, sunt considerate darul care aduce fericire.

Iată trei sugestii de buchete inedite, care vor face destinatarii să zâmbească:

  • Cadouri pentru o viață fericită, ca-n basme

“Magic Cup” este un aranjament floral din trandafiri și iederă, amplasat, original, într-o imensă ceașcă de ceai, care duce instantaneu cu gândul la Alice și Țara Minunilor.

  • Cadouri pentru o viață radioasă

Alcătuit din trandafiri și iriși, într-un suport care are, la rându-i, motive florale, buchetul viu colorat “Miss Spring”, e capabil să aducă primăvara eternă în sufletul oricui. 

  • Cadouri pentru un paradis terestru

O combinație exotică de kalanchoe, minigerbera și trandafiri, într-un coș de bambus, buchetul “Spring Time” trimite la un paradis terestru, în care domnește pacea și armonia.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*