Cum îți poți ilumina cu stil sufrageria? Care sunt cele mai potrivite corpuri de iluminat?

Corpurile de iluminat pe care le alegem pentru iluminarea sufrageriei joacă atât rol funcțional, cât și rol decorativ. Ne dorim să beneficiem de o dispoziție relaxantă în timpul mesei, dar totodată avem nevoie de o cantitate suficientă de lumină pentru a servi masa și pentru a aduce toate preparatele, vesela și tăcâmurile. De foarte multe ori, tot la masa din sufragerie obișnuim să mai verificăm câteva lucruri pentru servici pe ultima sută de metri, să citim corespondența, să plătim facturile sau să ne ocupăm de temele copiilor. Pentru că masa din sufragerie este atât de importantă în rutina noastră de zi cu zi, avem nevoie de o schemă de iluminare atentă, care folosește diferite tipuri de corpuri de iluminat concepute pentru scopuri diferite.

Corpuri de iluminat proiectate pentru sufragerie

În general, cele trei tipuri principale de corpuri de iluminat pentru sufragerie sunt cele care asigură iluminarea generală, iluminarea ambientală modernă, iluminarea de sarcină care ne asistă atunci când lucrăm și iluminarea de accent care scaldă într-o lumină caldă și moale eventualele piese artistice, cum ar fi o fotografie, un portret sau un tablou. Există o varietate de corpuri de iluminat pentru fiecare dintre aceste categorii, așa că poate fi o provocare să alegeți cele mai potrivite opțiuni. Nu uitați să explorați gama de corpuri de Cum îți poți ilumina cu stil sufrageriailuminat a magazinului online shopelectrofal.ro, care cuprinde majoritatea corpurilor de iluminat de care are nevoie o locuință.

Optați pentru un candelabru impunător

Candelabrele se numără printre cele mai vechi corpuri de iluminat. În continuare, sunt prevăzute cu un șnur sau un lanț care se montează pe tavan și constă, de obicei, dintr-un cadru decorativ cu mai multe brațe, fiecare găzduind câte un bec. Fiind atât de decorative, creează un punct focal impresionant, mai ales atunci când montați candelabrul direct deasupra mesei. În plus, atunci când este asociat cu un întrerupător, candelabrul poate fi folosit ca iluminare ambientală care luminează pereții, persoanele de la masă și obiectele de pe masă. Atunci când nu serviți masa, candelabrul va îndeplini funcția de iluminare de accent, evidențiind masa. Candelabrele tradiționale emit lumina spre exterior, așa că nu sunt tocmai recomandate dacă obișnuiți să citiți sau să lucrați la masa din sufragerie. În schimb, candelabrele cu iluminarea orientată în jos vă oferă o cantitate suficientă de lumină pentru a lucra, pentru a vă plăti facturile sau pentru a verifica temele copilului.

Instalați corpuri de iluminat încastrate pentru subtilitate

Instalate în anumite zone ale tavanului, corpurile de iluminat încastrate, cunoscute adesea sub denumirea simplă de spoturi, sunt lumini ambientale mici, rotunde, formate dintr-un bec, o carcasă circulară decorativă numită garnitură și o carcasă pentru conexiuni electrice. Spoturile sunt foarte potrivite dacă amenajarea sufrageriei este minimalistă, deoarece carcasa se va afla sub tavan, becul fiind singura parte vizibilă. Veți găsi o varietate de spoturi în oferta magazinului shopelectrofal.ro. În general, spoturile se instalează la o distanță echidistantă unele de altele, distribuind în mod egal lumina, astfel încât să vă puteți deplasa cu ușurință în sufragerie, ceea ce este deosebit de important când aveți mai mulți oaspeți la masă. Puteți opta pentru lumini încastrate cu deflector, al căror interior este prevăzut cu unele nervuri care absorb lumina și reduc strălucirea, ceea ce le face mai odihnitoare pentru ochi.

În general, o sufragerie bine iluminată, va dispune de mai multe corpuri de iluminat, iar candelabrele și spoturile se numără printre cele mai apreciate corpuri destinate sufrageriei.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*