Ce legătură există între hainele pe care le poartă și atitudinea copiilor?

Poate că nu ne dăm seama de asta în orice moment al vieților noastre, însă puterea pe care o au hainele asupra noastră este enormă. La rândul lor, mai multe studii științifice au constatat că hainele pe care le purtăm ne afectează comportamentele, atitudinile și emoțiile. Acest lucru este valabil atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor. Atunci când purtăm haine frumoase, ne simțim mai încrezători și suntem mai bine dispuși pe tot parcursul zilei și chiar încercăm să excelăm în ceea ce facem.

Ce legătură există între hainele pe care le poartă și atitudinea copiilorCând arătăm minunat, ne simțim încrezători, puternici și determinați. La polul opus, atunci când nu purtăm cele mai grozave piese vestimentare, suntem mai puțin energici și simțim disconfort atât fizic, cât și emoțional și psihic. Suntem mai înclinați să luăm lucrurile personal în loc să privim imaginea de ansamblu.

Puterea hainelor asupra copiilor – cum le afectează comportamentul?

Iată că și copiii sunt la fel de afectați de hainele pe care le poartă așa cum sunt și adulții. Foarte mulți copii de vârstă mică nu suportă șosetele din cauza elasticelor care le provoacă disconfort. Majoritatea copiilor tind să rupă sau să se dezbrace de acele articole vestimentare care le cauzează disconfort și le împiedică libertatea de mișcare. Altor copii le face plăcere să poarte colanți și haine mai strâmte. Un tricou preferat tinde să fie purtat în rânduri repetate, semn că micuțul se simte fantastic în el. În funcție de preferințele vestimentare ale copiilor, rutina de îmbrăcare de dimineață poate fi o plăcere sau un episod interminabil de furie și încăpățânare. De preferat ar fi să ascultați și să luați în considerare preferințele personale ale copiilor, în loc să le impuneți anumite tipuri de îmbrăcăminte. Explorați împreună colecțiile de piese vestimentare de pe keyla.ro, un magazin online pentru cei mici care pune accentul pe calitate și pe autenticitatea copiilor. Atunci când știți cât de importante sunt hainele pentru dezvoltarea copiilor, veți acorda prioritate alegerilor și gusturilor lor și veți avea mai multă răbdare în timpul rutinei de îmbrăcare.

Cât de bine se simte copilul tău? Hainele pe care le poartă îți arată asta

Ca adulți, ne-am dezvoltat deja anumite gusturi vestimentare și avem câteva piese preferate pe care le-am purta încontinuu dacă am putea. Care sunt hainele pe care le alege cel mic înainte de a merge la grădiniță sau la școală? Dacă micuțul a împlinit vârsta de 3-4 ani, deja și-a conturat anumite preferințe vestimentare și ar trebui să insiste să își aleagă singur hainele pe care le va purta. Poate preferă să poarte cele mai colorate ținute din dulap sau poate că tinde să poarte în fiecare zi tricoul cu Batman. Piesele vestimentare din magazinul keyla.ro sunt extrem de îndrăgite de către copiii care apreciază eleganța, stilul sofisticat și cochet și cărora le place să fie în centrul atenției. Majoritatea copiilor fac alegeri adesea iraționale care pun la încercare răbdarea părinților în fiecare dimineață, dar în loc să vă enervați și să vă impuneți voința asupra celui mic, încercați să fiți calm și să îi arătați că îi respectați alegerea. Dacă vă faceți griji că îi va fi prea frig, puteți oricând să îi propuneți un cardigan pe deasupra sau o pereche de colanți. Cei mai mulți adulți se simt încrezători atunci când poartă haine cu o croială și într-o culoare care îi avantajează. În plus, tindem să avem legături emoționale cu hainele în care ne simțim bine. Deși copiii nu creează conexiuni cu hainele lor, pot folosi hainele în avantajul lor. Chiar de la o vârstă fragedă, vă puteți educa copilul în ceea ce privește ținutele vestimentare și îl puteți ajuta să creeze conexiuni pozitive care să îi sprijine stima de sine. În loc să achiziționați articole vestimentare pentru copii cu mesaje toxice sau care susțin stereotipuri false, alegeți împreună îmbrăcăminte inspirată și pozitivă, care contribuie la stima de sine.

Nu în ultimul rând, fiți cu ochii pe alegerile vestimentare ale copilului. Dacă preferă hainele colorate și vesele, înseamnă că este un copil fericit și sănătos, dar dacă alege haine sobre, este posibil să nu se simtă tocmai grozav și să își dorească să se piardă în mulțime.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*