Ce trebuie să faci pentru a demara o afacere profitabilă?

Foarte mulți dintre noi avem pe cineva care ori a demarat mai demult o afacere ori tocmai a intrat în industria afacerilor și se pare că se bucură de un succes surprinzător, succes care ne determină și pe noi măcar să ne gândim la cum ar fi dacă am avea propria afacere. După tot felul de gânduri și planuri, multe persoane, în special persoane tinere, ajung să își înființeze propria afacere. Totuși, dacă avem pe cineva care deține o afacere de succes, cu bun renume și cât se poate de profitabilă, trebuie să fim conștienți că toate aceste avantaje nu au venit peste noapte și nici din noroc, ci provin din muncă multă.

Pentru ca o afacere să fie înfloritoare, sunt necesare ore întregi de cercetări, analize amănunțite, discuții și multe alte eforturi, sacrificii și compromisuri.

Iată doar câteva sfaturi despre cum să demarați o afacere profitabilă, care sunt prioritățile în care se merită să investiți și cum să ocoliți greșelile tipice.

Alegeți afacerea potrivită. Oricât ar suna de banal, este important să alegem o afacere care să fie de succes. Poate că avem o idee în minte, dar publicul să nu fie încă pregătit pentru ea. O afacere de succes nu provine doar din noroc, ci și din multă muncă. La început, va fi necesară munca de cercetare. Ce anume merge și ce anume nu ar avea profit? Dacă doriți să demarați o afacere în zona în care locuiți, cercetați care sunt acele produse sau servicii de care are nevoie comunitatea. Poate fi vorba despre un magazin alimentar, despre o spălătorie, despre o mică farmacie sau despre un restaurant cu loc de joacă pentru copii. Asigurați-vă că efectuați toate cercetările necesare înainte de a vă demara afacerea.  

Luați în considerarea ideea de a vă asocia. În funcție de sectorul în care doriți să vă desfășurați afacerea și în funcție de amploarea afacerii, s-ar putea să fie necesar să cooptați unul sau mai mulți asociați. Orice afacere, oricât ar fi ea de mică, necesită capital, iar dacă veți fi unicul proprietar, va trebui să dețineți un capital destul de substanțial. În situația în care nu dețineți acest capital substanțial, va trebui să vă asociați cu una sau mai multe persoane, astfel încă să împărțiți cheltuielile și investițiile.

Aveți grijă cum investiți bugetul de care dispuneți. La început, orice tip de afacere este o investiție în sine, așa că va trebui să combinați resursele disponibile pentru ca ideea de afaceri să își ia avântul. Pe de o parte, va trebui să investiți în echipamente, utilaje și instrumente compatibile cu profilul afacerii pe care o demarați, cum ar fi utilaje profesionale HoReCa dacă veți intra în industria afacerilor din sectorul ospitalității sau hardware, piese și componente dacă doriți să deschideți un astfel de magazin în zona în care locuiți. Totuși, afacerile nu funcționează liniar, așa că este bine să aveți puși deoparte bani pentru situațiile neprevăzute, cum ar fi angajarea unei companii HR sau îmbunătățirea locului pe care l-ați închiriat pentru a vă deschide afacerea. Există o multitudine de aspecte pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a vă demara afacerea, așa că va trebui să investiți timp și eforturi înainte de a face investițiile financiare propriu-zise. Când afacerea va fi deja în mișcare, foarte important va fi să efectuați plățile la timp. Nu uitați că orice întreprindere care aduce bani este impozitată, așa că afacerea pe care o demarați va trebui să acopere și impozitele obligatorii.

În cele din urmă, oricât de entuziasmat ați fi, nu uitați că afacerile nu înfloresc ca prin minune și că există riscuri implicate chiar și în cele mai mici afaceri. Dar, dacă veți planifica toate aspectele într-un mod cât mai echilibrat, proiectul pe care îl aveți schițat în minte poate deveni foarte curând un mecanism aducător de profit.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*