Ce poți face chiar acum pentru a-ți îmbunătăți performanța la locul de muncă

Persoanele care își iubesc locul de muncă și care doresc să evolueze din punct de vedere profesional caută întotdeauna modalități de a da dovadă de performanță. Este minunat să obținem rezultate frumoase la locul de muncă, căci satisfacția și împlinirea profesională contează foarte mult pentru calitatea vieții noastre și pentru fericirea noastră. Sigur, nu întotdeauna este ușor să fim performanți și să obținem cele mai impresionante rezultate sau să venim cu cele mai inovatoare idei. Uneori, dintr-un motiv sau altul, ajungem într-un oarecare blocaj sau începem să ne pierdem încrederea în noi înșine sau poate ajungem să fim într-atât de ocupați încât să fim tentați să facem ceea ce s-ar numi muncă de mântuială.

Într-o astfel de situație, cel mai bine ar fi să abordăm problema treptat și să încercăm să ne îmbunătățim performanțele într-un mod progresiv. Poate că va dura ceva timp, însă rezultatele frumoase nu se vor lăsa așteptate. Când vine vorba de a vă îmbunătăți performanța într-un mod progresiv la locul de muncă, iată câteva sfaturi care se pot dovedi utile:

Stabiliți obiective clare. Simplul gest de a vă stabili obiective și etape necesare atingerii acestor obiective vă ajută să rămâneți concentrați, organizați și ordonați. În plus, obiectivele inteligente bine stabilite acționează ca o provocare pozitivă și ca o oportunitate de a rămâne concentrat pentru a vă îndeplini obiectivele pe termen lung și pe termen scurt. Atingerea fiecărui obiectiv vă oferă motivația necesară pentru a rămâne concentrați asupra îmbunătățirii performanței la locul de muncă.

O mai bună organizare. Autoorganizarea este un alt aspect care joacă un rol important dacă doriți să vă îmbunătățiți progresiv performanța la locul de muncă. Când vine vorba de organizare, gândiți-vă și la faptul de a vă organiza cât mai bine timpul și sarcinile, dar și la un mod mai organizat de a lucra și de a vă prezenta munca. Prin intermediul Livresq, puteți să lucrați într-un mod mult mai ordonat și să vă prezentați la ședințe cu proiecte foarte bine puse la punct, inteligibile și cursive. În ceea ce privește organizarea timpului, programul zilnic ar trebui organizat în funcție de sarcinile pe care trebuie să le finalizați. Trebuie, altfel spus, să stabiliți un plan și să îl respectați în mod constant. Când stabiliți un astfel de plan, puneți accent atât pe prioritizarea sarcinilor urgente, dar și pe relevanța tuturor acelor pași care vă ajută să vă atingeți obiectivele generale.

Evitați distragerile. Distragerile de la programul zilnic reprezintă poate dușmanul numărul unu al capacității noastre de a rămâne productivi la locul de muncă. În general, distragerile ne împiedică să rămânem concentrați și pot sabota întregul nostru plan, punând astfel în pericol atingerea obiectivelor. Astfel de distrageri ar trebui evitate cu orice preț, prin menținerea unui echilibru sănătos al activităților pe care trebuie să le întreprindem zilnic. Activitățile care ne pierd timpul trebuie evitate, indiferent că este vorba de statul pe platformele de socializare sau discuțiile lungi și lipsite de însemnătate cu colegii.

Evitați multitasking-ul. Deși se crede despre multitasking că este o modalitate favorabilă de a ne spori productivitatea, în realitate, multitasking-ul afectează calitatea muncii noastre și cât de organizați suntem. Atunci când lucrăm la mai multe sarcini simultan, capacitatea noastră de a ne concentra scade semnificativ. Pentru a fi cât mai productivi, este necesar să ne străduim să finalizăm o sarcină înainte de a trece la următoarea.

În cele din urmă, este important să ne recunoaștem punctele slabe. Aceste puncte slabe sunt practic atributele noastre personale care tind să ne deranjeze capacitatea de a ne îmbunătăți progresiv și de a ne descurca din ce în ce mai bine la locul de muncă. Deși majoritatea oamenilor tind să respingă slăbiciunile, acestea trebuie recunoscute, căci doar așa ne putem rectifica și prin urmare, deveni mai buni în ceea ce facem.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*