Beneficiile șomajului – ce se întâmplă dacă vrei să îți părăsești locul de muncă?

Dacă renunțați la un loc de muncă fără un motiv întemeiat, este posibil să nu vă calificați pentru ajutorul de șomaj. Pentru a beneficia de ajutor de șomaj, în mod ideal angajatul nu trebuie să renunțe voluntar la locul său de muncă. Cei care și-au pierdut locul de muncă deoarece au fost concediați ar putea beneficia de ajutor de șomaj, la fel ca majoritatea angajaților concediați din alte motive decât abateri grave.

Drepturile angajaților la locul de muncă. Chiar și angajații care au renunțat voluntar la locul de muncă ar putea beneficia de ajutor de șomaj, dar asta depinde de motivele care i-au împins să renunțe la locul de muncă. În fiecare țară, un angajat care renunță voluntar la locul său de muncă fără niciun motiv întemeiat nu este eligibil pentru ajutor de șomaj. Dar legile variază în ceea ce privește modul în care este definit și interpretat „motiv întemeiat”. Chiar dacă sunteți de părere că ați avut un motiv bun pentru a vă părăsi locul de muncă, asta nu înseamnă neapărat că ați avut un motiv întemeiat în ochii legii. De exemplu, ar putea avea sens să părăsiți un loc de muncă deoarece nu oferă oportunități de avansare, dar angajatul care face această alegere nu va fi eligibil pentru ajutor de șomaj. În mod similar, unele persoane renunță la un loc de muncă deoarece simt că ceea ce fac nu le aduce împlinire și doresc să urmeze o carieră complet diferită. Este foarte posibil ca aceste decizii să ducă la o viață mai fericită, mai împlinită și la mai multe satisfacții pe plan profesional, dar nu vor favoriza obținerea ajutorului de șomaj.

Totuși, cum s-a menționat deja, fiecare țară interpretează în felul ei ce anume înseamnă motiv întemeiat. De exemplu, în unele țări, angajații care își părăsesc locul de muncă pot beneficia de ajutor de șomaj dacă motivul personal a fost unul foarte convingător – cum ar fi că trebuie să se mute în alt oraș deoarece soțul și-a găsit de muncă în acel oraș sau a fost mutat cu munca în respectivul oraș. La rândul său, o urgență familială care îi impune angajatului să stea acasă poate fi un motiv personal convingător. În alte țări, ajutorul de șomaj este disponibil doar dacă motivul pentru care angajatul a renunțat la locul de muncă este strict legat de locul de muncă și nu are nimic de-a face cu viața personală.

Iată, în cele ce urmează, doar câteva motive care vă ajută să încasați ajutorul de șomaj chiar dacă ați renunțat voluntar la locul de muncă:

Mediu de lucru dificil. Majoritatea țărilor permit angajaților să beneficieze de ajutor de șomaj dacă situația lor profesională a devenit atât de dificilă încât au fost în mod esențial obligați să renunțe – de exemplu, dacă angajatul este de părere că renunțarea la servici este singura opțiune din cauza hărțuirii sexuale constante, a condițiilor de muncă periculoase pe care angajatorul refuză să le remedieze sau poate că managerul a cerut angajatului să comită o faptă ilegală. Dacă un angajat aflat într-o astfel de situație consideră că actualele condiții de muncă sunt intolerabile și decide să își părăsească locul de muncă, atunci cel mai probabil va beneficia de ajutor de șomaj. Totuși, va fi necesară susținerea din partea unui birou de avocatură cu experiență în domeniul angajărilor, cum este PSBH, și asta pentru că va fi necesar ca un avocat să vă pregătească cazul pentru a reuși să beneficiați de ajutor de șomaj. Din punct de vedere legal, renunțarea la locul de muncă în condițiile precizate anterior este considerată o formă de încetare la muncă pe fond ilegal, și nu o renunțare voluntară.

Motive medicale. În multe țări, un angajat care renunță la locul de muncă din cauza unei boli, a unui accident sau a unei dizabilități poate beneficia de ajutor de șomaj. Unele țări impun totuși ca boala / accidentul / dizabilitatea să fi fost cauzate de locul de muncă. Cu alte cuvinte, angajatul este acoperit doar dacă munca a cauzat sau a agravat starea sa medicală.

Pentru a avea grijă de un membru al familiei. În unele țări, un angajat care renunță la locul de muncă pentru a avea grijă de un membru al familiei grav bolnav este încă eligibil pentru a beneficia de ajutor de șomaj. Legile variază în ceea ce privește membrii familiei care sunt acoperiți și cât de gravă trebuie să fie starea de sănătate a membrului familiei care necesită îngrijiri speciale.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*