5 pași pentru alegerea darului perfect

Indiferent de motivul pentru care cauți un cadou, cei 5 pași pentru alegerea darului perfect te vor ajuta în demersul tău.

Aniversările, sărbătorile religioase, reușitele, petrecerile de casă nouă, sau orice alte evenimente din viața noastră, constituie un prilej potrivit pentru a face un cadou. Întrebarea care apare în asemenea situații este: cum îl alegem? Cu o ofertă a pieții atât de variată și cu oameni care-și schimbă mereu interesele, procesul se poate dovedi dificil. În vederea simplificării lucrurilor, experții ne sfătuiesc să urmăm 5 pași pentru alegerea darului perfect. Vom câștiga astfel timp și vom putea fi siguri de opțiunea făcută.

Pasul 1: Fă o listă cu toate lucrurile de care destinatarul este interesat

Primul lucru din cei 5 pași pentru alegerea darului perfect este să întocmești o listă cu preferințele persoanei care urmează să-l primească. Astfel, vei avea o viziune de ansamblu asupra intereselor sale, care-ți vor ghida alegerile. Dacă-i place un anumit serial, vei putea opta pentru un tricou sau un obiect imprimat cu personajul preferat. Dacă-i place mâncarea bună, te poți orienta spre cadouri precum ar fi coșurile de bunătăți de la Giftexperts etc.

Pasul 2: Gândește-te de ce ar avea nevoie destinatarul

Fiecare dintre noi are nevoie de anumite lucruri. Acum că ai întocmit deja o listă cu interesele persoanei căreia urmează să-i cumperi un cadou, te poți întreba ce ar putea ajuta destinatarul să-și atingă țelurile sau să-și împlinească visele. E vorba de o persoană extrem de ocupată? Atunci probabil are nevoie de mai mult timp liber. Există nenumărate gadgeturi menite să scurteze munca și s-o facă mai plăcută. E pasionat(ă) de medicină? Un kit de prim ajutor ar putea fi o opțiune excelentă etc.

Pasul 3: Urmărește rețelele de socializare ale destinatarului

Uneori, persoana căreia urmează să-i facem un cadou nu ne este apropiată, sau cunoaștem prea puține lucruri despre ea. În asemenea situații, rețelele de socializare s-ar putea dovedi utile. Conturile de Pinterest sau Facebook reprezintă adevărate surse de informații, atrag atenția specialiștii. Multe persoane postează aici imagini cu obiecte care le plac sau pe care și le-ar dori. De asemenea, unii au un wishlist pe Amazon, care poate servi, la rându-I, drept sursă de inspirație.

Pasul 4: Transformă cadoul oferit într-o experiență memorabilă

Experții în arta de a dărui susțin că cele mai memorabile cadouri trebuie să întrunească două calități: să nu fie simple obiecte materiale și să vină într-o formă frumoasă, personalizată.

În prima categorie se înscriu biletele la concert/film, invitațiile la restaurant, oferirea unor cursuri etc. Pe scurt – tot ceea ce implică simțurile și încurajează comunicarea.

În cea de-a doua, darurile pot fi însoțite de aranjamente florale deosebite sau se poate apela la cadouri  personalizate, precum sunt cele oferite de companii ca Giftexperts. Astfel, împreună cu darul, o parte din tine și sentimentele tale îi vor fi livrate destinatarului.

Pasul 5: Alege cadouri care aduc zâmbete sau stimulează obținerea de noi cunoștințe

Nu dărui pur și simplu. Asigură-te înainte că darul tău îi va aduce destinatarului zâmbetul pe buze și/sau noi cunoștințe. În acest sens, folosește-ți imaginația și optează pentru lucruri haioase, fie că e vorba de o pereche de șosete, o cană sau un tricou cu mesaj hilar, adăugând, totodată, un ghid, o carte motivațională sau un manual care i-ar putea fi de folos, pentru a-și îndeplini un vis/o pasiune mai veche.  

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*