Unde poți găsi agende și carnețele deosebite?

De ce ai nevoie de o agendă sau de un carnețel?

            Cu lucratul de acasă este din ce în ce mai greu să te organizezi în viața de zi cu zi, iar sarcinile noastre par interminabile, timpul liber se amestecă împreună cu timpul de lucru și iese un melanj care la sfârșitul zilei ne apasă, ne frustrează și ne spunem nouă înșine că: „Mâine voi începe să mă organizez”. Dar cum? Simpla voință pare că nu dă rezultate indiferent de cât de mult îți dorești să schimbi ceva la tine. Așa realizăm că trebuie să procedăm oldschool, să punem totul pe hârtie, la propriu!

            Dacă te regăsești în situația descrisă de mine sau pur și simplu nu te poți organiza în viața personală sau viața profesională, este timpul să îți cumperi o agendă! Nu glumesc, știu că ai încercat în trecut cu remindere pe telefon, cu Google Calendars și o mie de alarme, însă nimic nu te-a ajutat să te motivezi să mergi la acel eveniment sau să efectuezi task-ul pe care îl amâni deja de zile întregi. Acest lucru se întâmplă pentru că virtualul nu are autoritate asupra noastră și avem mereu la dispoziție butonul de skip. Lucrurile stau altfel când îți planifici totul meticulos într-o agendă și gândești lucrurile cu un parcurs coerent, nici nu ai terminat de notat totul pe hârtie că și realizezi că ai suficient de multă răbdare și disciplină să duci lucrurile la bun sfârșit.

            Scrisul ne disciplinează și ne face ordine în gânduri. Rezonează asta în mintea ta cu scrierea creativă terapeutică? Poate ai auzit de această metodă. Așternerea gândurilor noastre pe hârtie ne eliberează de greutățile psihologice cu care ne confruntăm, exteriorizarea și materializarea pe foaie a angoaselor noastre ne depresurizează, destresează și ne oferă la sfârșit o stare de bine și de împlinire.

De unde poți cumpăra agende și carnețele deosebite?

          Nu a trebuit să caut mult pentru a găsi agenda ideală, știam că furnizorul meu de cărți în limba engleză din orașul în care locuiesc, București, comercializează astfel de produse la prețuri accesibile. Așadar m-am întors la librăria Antic Exlibris, situată pe Str. Doamnei 23-25 (au și un sediu pe Gabroveni 61, cu intrare pe Brătianu), unde merg de fiecare dată când sunt în căutare de noi materiale de lectură și am fost fascinată de selecția lor deosebită de agende. Partea cea mai bună este că poți comanda și online agende, precum și orice fel de produs a lor deoarece librăria de carte engleză, Antic ExLibris, are un site foarte intuitiv și ușor de folosit, iar produsele lor au descrieri cuprinzătoare, așadar vei ști mereu la ce să te aștepți atunci când cumperi de la ei.

            După achiziționarea din librăria fizică, am comandat mai multe agende online și sunt în totalitate mulțumită de aspectul lor (care este foarte estetic) și mai ales de raportul calitate-preț. Puteți găsi aici agende care au paginile numerotate pe zilele și lunile dintr-un an. Organizarea vieții personale și a muncii devine mult mai facilă când ai totul așternut în registru în cel mai mic amănunt. Nu vei rata nicio conferință, expoziție sau ieșire cu cea mai bună prietenă, precum și niciun film de la cinema. Înainte mereu îmi făceam planuri să merg să văd câte o peliculă rar accesibilă și sufeream pentru că îmi aminteam prea târziu de eveniment, după ce filmul se terminase.

            În selecția de agende deosebite de la Antic Exlibris veți găsi și produse ale brand-ului Tallon. Acestea sunt în mare măsură apreciate printre clienții librăriei deoarece sunt produse de calitate excepțională, vândute la discout 70% față de prețul propus de producătorul englez. Am achiziționat câteva agende Tallon și pentru prietenele mele, deoarece modelele respective reprezintă un cadou foarte elegant și în același timp, foarte util.

O organizare colectivă

Este foarte important să ne încurajăm și apropiații să își organizeze viața și să atingem împreună maximul de eficiență de care suntem capabili. Nu degeaba se zice că o comunitate armonioasă este una în care indivizii se ajută reciproc pentru a crește pe plan individual; când toată lumea crește individual, de fapt ne dezvoltăm împreună. Acesta este și motivul pentru care astăzi împărtășesc cu voi aceste tips & tricks pentru productivitate și eficiență. Numai împreună putem depăși blazarea colectivă care s-a instalat din cauza evenimentelor din ultimul an și jumătate.

Dezorganizarea și caracterul haotic al vieților noastre ține în foarte mare măsură de lipsa perspectivelor, dispariția imaginației și destrămarea așteptărilor pe care ni le-am format. Cum să trecem cu brio peste acest lucru? Numai începând să proiectăm din nou! Și să nu uităm faptul că suntem arhitecții propriului nostru destin. Prin urmare; să începem din nou să ne organizăm, să planificăm, să ne transpunem pe hârtie gândurile într-o manieră terapeutică. Atât de multă dependență de virtual ne taie rădăcinile din lumea reală, concretă. Este timpul să ne întoarcem la o viață mai puțin dependentă de aplicații, alarme și remindere, iar calitatea vieții noastre se va îmbunătăți considerabil!

Fă și tu primul pas prin a începe să îți scrii de mână gândurile, sarcinile, planurile, până la urmă tot cu mâna ta vei întemeia lucrurile pe care ți le-ai propus!


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*