Educația copiilor, sub lupa lui Ed Dunkelblau

La sfârșitul lunii septembrie, Verita International School a organizat conferința Emotional Intelligence – Empowering our Children. Prezent la această manifestare, Ed Dunkelblau a oferit câteva ponturi pentru o educație corectă a copiilor. De altfel, Ed Dunkelblau este recunoscut pentru că abordează cu succes subiecte precum dezvoltarea social-emoțională a copiilor, a caracterului acestora, rolul pe care îl are umorul în educație și necesitatea implementării unor programe sigure de studiu în școli.

Ed Dunkelblau 1

Picture 1 of 5

Calmul contează

Potrivit acestuia, chiar dacă mamelor le este destul de greu să se împartă între responsabilitățile de la serviciu și cele de acasă, cel mic nu trebuie să aibă de suferit. Este nevoie de un echilibru, iar acesta se obține nu doar printr-un stil alimentar sănătos, mișcare în aler liber, ci și printr-o atmosferă de calm în familie. Cel mai bine este ca noi, adulții, să găsim acele metode de auto-reglare și astfel să nu ne revărsăm nervii pe proprii copii.

Conflictele

Copiii pot fi afectați de acele conflicte care apar permanent atât în viața de familie, dar și la școală, de exemplu. În acest caz, potrivit lui Ed Dunkelblau, este necesar să nu se acționeze conform primului impuls, ci situația să fie bine analizată, pentru a nu se isca un conflict și mai mare. Dacă adultul simte că nu găsește soluția potrivită, atunci se poate consulta și cu alți părinți, pentru a vedea care este și experiența lor în acest domeniu.

Riscuri sănătoase

Copiii trebuie protejați, dar nu în asemenea măsură încât să nu mai facă față provocărilor obișnuite. Este bine ca ei să fie încurajați să îți assume anumite riscuri sănătoase. Este bine ca ei să fie încurajați să își depășească limitele, dar în același timp aceștia trebuie să știe cum să reacționeze și în cazul unui eșec.

Exemplul adulților

Cei mici învață mult din comportamentul adulților, de aceea este important ca părintele să fie un adevărat exemplu pentru copilul său. Atunci când noi suntem empatici, facem voluntariat, copiii învață că este normal să îi intereseze și perspectiva celuilalt, că este firesc să îi ajute pe ceilalți fără să aștepte o răsplată în schimb.

Despre bullying

Din păcate, fenomenul de bullying este din ce în ce mai prezent în viața copiilor noștri: la școală, la locul de joacă, la orele de antrenament. În acest caz, este nevoie de implicarea celor din jur. Nu în sensul să răspundă cu aceeași monedă, ci să-i facem pe copii să înțeleagă că bullying-ul și hărțuirea nu își au locul într-o comunitate. La acest capitol este nevoie de multă muncă, și din nou este vorba de puterea exemplului dat de un adult.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*