Legătura dintre a arăta bine și a te simți bine

Mulți dintre noi știm prea bine că există o strânsă legătură între a arăta bine și a ne simți bine, doar că majoritatea – atât femei, cât și bărbați – cheltuie sume imense de bani în încercarea de a se încadra în standardele de frumusețe. Deși frumusețea exterioară contează enorm în ziua de azi, la fel de mult contează și modul în care ne vedem pe noi înșine. Cu siguranță, ați constatat că în zilele în care vă simțiți bine, arătați bine. În alte zile, începeți să vă simțiți mai bine doar pentru că vă uitați în oglindă și vedeți că arătați bine. A arăta bine și a ne simți bine sunt, într-adevăr, mai împletite decât am crede.

Totuși, aspectul frumos nu este singura cale prin care ne putem simți bine. La o adică, de câte ori nu v-ați dat ochii peste cap când o persoană incredibil de atrăgătoare se plângea că se simte groaznic? Poate că v-ați și gândit cum poate să se simtă mizerabil o persoană care este atât de frumoasă și arată atât de bine. Iată că, vrem nu vrem, ceea ce simțim în adâncul ființei noastre reflectă imaginea pe care o înfățișăm celor din jurul nostru. În rândurile de mai jos, vă sunt prezentate câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți starea de bine.

Decideți că vă veți simți bine, indiferent de ceea ce se întâmplă. În momentul trezirii, aveți posibilitatea de a da tonul acelei noi zi, așa că decideți că astăzi va fi o zi în care vă veți simți bine. Echipați cu o dispoziție bună, veți fi mai calmi chiar și atunci când lucrurile nu merg ca la carte. Drept urmare, cei din jur vor avea reacții mai plăcute și vă veți bucura de interacțiuni senine. Chiar dacă vor avea loc lucruri care vă pot strica starea de spirit, deoarece sunteți stabili emoționali și deciși să vă simțiți bine, veți fi mai puțin afectați de ceea ce se întâmplă pretutindeni. Prin urmare, dacă ar fi să alegeți între a arăta bine și a vă simți bine, cel mai indicat ar fi să începeți cu cea din urmă. Dacă sunteți mai mulțumiți de sine și mai iubitori, veți începe să vă apreciați mai mult și veți da la o parte critica dură.

Optați pentru un stil de viață sănătos și activ. Dacă aveți un stil de viață sănătos, mâncați corespunzător și faceți sport, cu siguranță vă veți simți bine. Este importantă sănătatea fizică, la fel cum este importantă și sănătatea mentală și emoțională. Alimentația este foarte importantă, căci ea ne afectează semnificativ starea generală de sănătate. Cu sigurață, ați auzit că suntem ceea ce mâncăm și ceea ce facem în fiecare zi. O dietă alimentară echilibrată va include o mulțime de produse proaspete, integrale și cât mai puțin procesate. Fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale, frunzele verzi de salată, proteinele de calitatea foarte bună, produsele lactate vor face parte dintr-un regim alimentar sănătos și diversificat. Mai apoi, pentru o bună sănătate psihică și emoțională, ceea ce mulți dintre noi trebuie să facem are legătură cu a ne accepta așa cum suntem, cu toate defectele noastre și cu toate calitățile noastre. Desigur, tot pentru o bună stare de sănătate psihică și emoțională, trebuie să fim conștienți că putem face întotdeauna mai mult pentru a ne îmbunătăți atributele fizice. Putem opta pentru piese vestimentare care să ne avantajeze, putem fi atenți la cum stau hainele pe noi, iar dacă nu dispunem de timp, putem apela la o călcătorie din București care să ne ajute să arătăm fără cute și, de asemenea, putem adopta un program regulat de exerciții fizice. Pe lângă faptul că vom începe să arătăm din ce în ce mai bine, exercițiile fizice ne vor ajuta să ne simțim mai stabili emoționali, să fim mai mândri de noi înșine și mai fericiți de fiecare dată când ne uităm în oglindă.

Într-un final, toate eforturile pe care le depunem în fiecare zi, indiferent dacă par mici sau mari, toate vor influența felul în care arătăm și ne simțim. Este în regulă să căutăm să ne îmbunătățim, dar asta nu înseamnă că trebuie să punem mai prejos dragostea și respectul de sine. Altfel spus, orice am face, ideal ar fi să o facem pentru că dorim să avem mai multă grijă de noi și să ne iubim mai mult, nu pentru că dorim să îi impresionăm pe cei din jur.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*