Productivitatea la locul de muncă începe cu garderoba ta

Din momentul în care sună alarma în zorii zilei și până seara la culcare, întreaga zi pare a fi o cursă contra cronometru, în special pentru femei, care au adesea mai multe sarcini de dus la îndeplinire și care sunt mai atente la detalii. Așa se face că majoritatea femeilor ar da orice pentru a afla cum anume ar putea să economisească puțin timp, măcar o jumătate de oră dimineața sau înainte de culcare.

Ce e drept, nu putem schimba numărul de ore din zi, dar putem schimba modul în care decidem să ne petrecem și să ne bucurăm de fiecare zi în parte. Cu cât suntem mai ocupate, cu atât devine necesar să simplificăm acele lucruri aflate sub controlul nostru, cum ar fi hainele cu care ne îmbrăcăm. Poate că nu v-ați gândit la asta, dar o curățenie generală în dulap și simplificarea garderobei pot reprezenta cheia pentru deblocarea productivității la locul de muncă, iar știința susține pe deplin această teorie.

Lucrurile care contează cu adevărat

Oamenii de știință au căzut de acord că mai puține opțiuni, inclusiv opțiuni vestimentare, duc la o productivitate mai mare prin eliberarea minții noastre, astfel încât să ne putem concentra asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Cu toții avem acele dimineți în care nimic nu ni se potrivește sau ne creează o stare profundă de disconfort. Poate că e prea strâmtă cămașa sau fusta și nu ne simțim confortabili, poate că pantalonii nu mai stau bine pe noi, iar în momentul în care decidem să purtăm o rochie neagră, observăm că am uitat să o ducem la curățătorie. Chiar și ceva la fel de simplu cum ar fi dacă să purtăm o eșarfă sau un colier sau o fustă neagră în loc de o fustă bleumarin, ne reduce capacitatea mentală și puterea de a ne concentra pe alte lucruri mai importante. Este ceea ce oamenii de știință numesc simplu „oboseală”.

Există un motiv pentru ca unii dintre cei mai de succes oameni de la Steve Jobs până la Mark Zuckerberg poartă același tip de ținută în fiecare zi. La rândul său, Diana Vreeland, fostul redactor al revistelor Harper’s Bazaar și Vogue, purta zi de zi fuste creion și pulovere din cașmir. Iată că două decenii de cercetări au arătat că ne folosim voința personală pentru a duce orice lucru la îndeplinire, dar și că voința noastră personală este finită. Cu alte cuvinte, greutatea de a ne decide cu ce ne îmbrăcăm în fiecare dimineață ne reduce capacitatea de a ne concentra asupra deciziilor și mai importante și de a duce la îndeplinire sarcinile din timpul zilei.

Din ce în ce mai multe persoane fie fac o curățenie temeinică a garderobei, fie adoptă stilul minimalist, mai ales că tot datele arată că majoritatea oamenilor poartă doar 20% din toate piesele vestimentare pe care le au în dulapuri. Pur și simplu, trebuie doar să faceți curățenie în dulap și să păstrați sau să mutați în rafturile din față elementele de bază preferate pentru a vă decide mai ușor cu ce să vă îmbrăcați în fiecare dimineață. Desigur, nu se poate spune care sunt acele elemente de bază cele mai potrivite, căci cu toții suntem diferiți. Totuși, elementele de bază vor fi alese în funcție de silueta noastră, de locul de muncă și de stilul nostru de viață.

În generală, o garderobă bine pusă la punct este relativ sezonieră, versatilă și confortabilă. De asemenea, puteți apela la serviciile calc-rufe.ro pentru a vă asigura că toate piesele vestimentare arată impecabil și fără să depuneți niciun efort, ceea ce din nou vă conservă energia și voința personală.

Confortul este foarte important, căci el este cel care ne sporește încrederea în noi înșine. Confortul nu înseamnă numaidecât haine largi sau colanți, ci înseamnă să cumpărăm întotdeauna doar lucruri care ni se potrivesc și care ne complimentează silueta. Specialiștii din domeniul psihologiei sociale susțin și ei că atunci când oamenii se îmbracă confortaibl, tind să se simtă mai încrezători și să se concentreze mai mult.

Când eliminați excesul de haine din dulap și păstrați doar piesele vestimentare preferate și pe cele pe care le purtați în mod frecvent, înseamnă că hainele rămase în dulap sunt cele care vă plac cel mai mult și care vi se potrivesc cei mai bine. Când hainele pe care le purtăm sunt parcă croite pe noi, avem tendința să ne simțim mai încrezători și să atingem performanțe superioare. Este ca și cum am avea un dulap plin cu haine cu super puteri.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*