Eleganţa cămăşilor şi a pantalonilor

Cămăşile şi pantalonii din stofă, au reprezentat întotdeauna piese de rezintenţă în garderoba unui bărbat. Transmit eleganţă şi rafinament, vorbesc despre personalitatea celor care le poartă şi se pot plia multor contexte. Ţinute de gală, office sau casual, o cămaşă va conferi întotdeauna ţinutei un aer special. Însă aceste piese vestimentare, au un drum lung până ajung să transmită eleganţa şi frumuseţea pentru care au fost create. Sunt piese care au nevoie de tratamente speciale, de la spălat, curăţat, călcat şi depozitat, tratamente presărate cu întrebări, dacă ar trebui călacte  cu dungă sau fără dungă, dacă au nevoie de apretat, dacă pot fi  călcate pe dos sau pe faţă.

Cămăşile

În principiu, orice cămaşă se spală uşor, fiind suficientă respectarea indicaţiilor specificate de către producător. Însă călcarea acestora poate fi o adăvărată provocare. Sunt cămăşi care se calcă cu dungă pe mânecă, sunt modele sport care nu ar trebui să aibă dungă, sunt materiale care ar trebui călcate cu abur şi modele care impun călcarea pe dosul materialului sau care necesită apretare. Modelele mai sofisticate cu manşete pentru butoni, pot fi şi  mai solicitante, astfel că o călcătorie din sectorul 3, poate veni în ajutorul nostru, oferind servicii de calitate şi o  călcare impecabilă a cămăşilor de orice tip. Odată călcate, cămăşile vor fi puse ordonat în dulap, aşteptând să fie purtate.

Pantalonii

Un pantalon din stofă, este o piesă elegantă, dar şi pretenţioasă. Dacă nu sunt bine întreţinuţi, pantalonii din stofă îşi vor pierde din  frumuseţe, vor avea un aspect boţit şi neîngrijit. După fiecare purtare, pantalonii din stofă ar trebui curăţaţi şi  călcaţi. Curăţarea se face în funcţie de material şi croială, iar călcarea,  de asemenea, ţinând cont şi  de model. Trebuie acordată o atenţie specială dungii pantalonului, manşetelor dacă există, pliurilor  şi buzunarelor. Un pantalon din stofă este foarte pretenţios la călcat, astfel că o echipă de profesionişti de la o călcătorie din sectorul 3, ne va veni în ajutor, călcând pretenţioşii pantaloni, ţinând cont de specificaţiile producătorului şi de preferinţele noastre. Astfel, pantalonii vor arăta impecabil, indiferent de material şi model.

Pe umeraş sau în raft

Majoritatea preferă să-şi păstreze cămăşile şi pantalonii pe umeraşe. Însă pentru a se păstra într-o formă bună, se vor folosi umeraşe potrivite, la dimensiuni adecvate, astfel încât cămaşa sau pantalonul să nu se şifoneze. Cămăşilor puse pe umeraşe, li se vor închide toţi nasturii, astfel încât materialul să nu se plieze şi să formeze dungi.  Pentru pantaloni este indicată folosirea umeraşelor destinate strict pantalonilor, sistem clapetă,  care nu vor permite acţionarea asupra materialului, lăsând dungi sau urme.

Cămăşile pot fi depozitate şi împachetate, însă şi acestă operaţiune trebuie făcută cu mare precizie, astfel încât să existe o simetrie între dungile care se vor forma pe cămaşă. În cazul cămăşilor cu manşete pentru butoni, manşeta va fi lăsată nepliată, urmând a se ajusta doar în momentul punerii butonilor.

Indiferent de modul cum sunt păstrate în dulap, în cazul cămăşilor, se va acorda o atenţie specială gulerelor, care ar trebui iniţial apretate, şi ulterior susţinute cu un suport special din plastic, astfel încât forma să se păstreze intactă.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*