Tendințe primăvară-vară 2018: Trenciul reinterpretat

Atunci când vine vorba despre moda feminină, lucrurile par tare complicate. Nimic nu este ceea ce pare, iar despre un obiect de vestimentație despre care credeai că știi totul, cu ce piese și accesorii și combină, constați cu surprindere că încă mai sunt modalități prin care acesta poate fi reinterpretat. Într-adevăr, imaginația creatorilor de modă pare inepuizabilă, și găsesc mereu modalități să surprindă plăcut pe acele urmașe ale Evei care adoră moda și tot ce ține de ea.

trench 1

Picture 1 of 5

Trenciul, un must-have

Să revenim însă la garderoba femeilor care este, spre disperarea bărbaților care nu înțeleg cum și de ce, mereu goală, întotdeauna mai trebuie ceva cumpărat. Există oare acel articol vestimentar fără de care însă nu se poate vorbi de o garderobă feminină? Aici fiecare femeie are probabil propria părere, dar marii designeri au căzut cu toții de acord că există un must-have al acesteia. Ghiciți? Nu-i nimic, vă spunem noi: este vorba despre banalul trenci.  

Mereu același… sau poate nu

Trenciul este unul dintre articolele vestimentare care are renumele că de la inventarea sa și până în zilele noastre, nu și-a schimbat prea mult aspectul. Avem parte de țesătura din bumbac gros, lungime medie, nasturi mari, cordon sau centură și să nu uităm de modul în care sunt ”desenați” umerii. Ar părea că nimic nu se schimbă, iar uneori ori avem nevoie de această stabilitate. Cu toate acestea, nu vă grăbiți cu această afirmație. Aveți doar puțină răbdare și vă veți convinge în rândurile următoare.

Readus în prim-plan

Chiar dacă la prima vedere pare că nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește trenciul, specialiștii în modă ne asigură că lucrurile nu stau deloc așa. Este de fapt unul dintre obiectele de vestimentație care sunt reinventate permanent, dar cu toate acestea nu și-a pierdut niciodată croiul caracteristic, atât de ușor de recunoscut, ”chiar și cu ochii închiși”.

Cum se poartă trenciul în sezonul primăvară-vară 2018

Marile case de mode s-au întrecut în acest an să vină cu ceva nou pentru sezonul de primăvară-vară 2018 în ceea ce privește ”banalul” trenci. În cadrul prezentărilor de modă, acesta a venit în fața celor interesați într-o mulțime de variante reinterpretate: într-o capă dramatica (Y Project), strânsă în talie cu o jachetă-corset contrastantă (Maison Margiela), încărcat cu inserții de piele (Alexander Wang), cu buzunarele lungite până în zona umerilor (Valentino), cu tăieturi lungi, dramatice (Alexander McQueen) sau cu pliuri ca un dublu cocon la fel de ușor precum o aripă de libelulă (Celine).

Nelipsit din garderoba de primăvară

Indiferent dacă alegeți un model reinterpretat sau unul clasic, marii specialiști în modă spun că acest articol vestimentar nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei primăvară, deoarece este modalitatea de a face cu stil tranziția de la iarna cea friguroasă la vara cea plină de lumină și căldură.

 

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*