Cele mai faimoase inele de logodnă din istorie

Dacă-ți plac diamantele, s-ar putea să-ți placă și cele mai faimoase inele de logodnă din istorie. În unanimitate, acestea au ca erou principal… diamantul.

Când vine vorba de cele mai faimoase inele de logodnă din istorie, jurnaliștii afirmă că există diamante și… diamante înconjurate de și mai multe diamante. Unul dintre cele mai rezistente și mai sclipitoare materiale, diamantul, considerat anterior un fragment de stea, a devenit, în timp, piatra prețioasă cea mai îndrăgită din lume, menită să simbolizeze inclusiv dragostea.

Iar multe celebrități s-au grăbit să-și exprime prin intermediul său sentimentele. 

Descoperă în continuare cele mai faimoase inele de logodnă din istorie, care au trecut testul timpului și au aprins inima mai multor femei.

Inelul cu diamante solitaire și safir albastru purtat de Prințesa Diana și, actualmente, de Kate Middleton

În 1981, Charles, prințul Țării Galilor, i-a propus lui Lady Di Spencer să-i fie soție. Gestul a fost însoțit de un inel cu safir albastru, oval, înconjurat de mai multe diamante mici, solitaire, pe o bandă de aur. Acest inel a fost ales de viitoarea prințesă dintr-o colecție de bijuterii Garrard.  

Ulterior, prințul William, duce de Cambridge, i-a oferit inelul mamei sale lui Kate Middleton, viitoarea ducesă de Cambridge, atunci când a cerut-o de soție, în 2010.  

Vrei un inel similar? Îl poți găsi în colecția de bijuterii Iris Boutique, alegând inelul placat cu aur și diamante Alessandra Platinum&Blue.

 Inelul cu diamante și smarald a lui Jacqueline Kennedy

 La 24 iunie 1953, John F. Kennedy a cerut-o de soție pe Jacqueline Bouvier, la un restaurant din Boston. În ciuda poveștii tragice a cuplului Kennedy, inelul purtat de Jacqueline a rămas o imagine iconică. Cu un diamant de 2.88 de carate și un smarald de 2.84 de carate, ambele înconjurate de alte diamante mai mici, combinația diamant-smarald a ajuns legendară, fiind extrem de căutată și astăzi.

Inelul cu diamant uriaș, dreptunghiular, purtat de Elizabeth Taylor

De-a lungul vieții, Elizabeth Taylor s-a căsătorit de 8 ori, ceea ce înseamnă că a purtat nenumărate inele de logodnă. Cel mai cunoscut, însă, rămâne a fi inelul primit de la producătorul de teatru și film, Mike Todd, al treilea său soț. Uriașul diamant tăiat, de 29.4 carate, era vizibil de la distanță. Iar actrița americană, mai în glumă, mai în serios, obișnuia să-l numească “propriul său patinoar”.

Mai fin, dar la fel de strălucitor, se poate dovedi inelul Agnes din gama de bijuterii Iris Boutique, placat cu aur și diamante.

Inelul cu diamante Eternity Band a lui Marilyn Monroe

Inelul cu diamante Eternity Band i-a fost oferit celebrei actrițe de către sportivul Joe DiMaggio. Treizeci și cinci de diamante, aranjate elegant, au înnobilat degetul inelar a lui Marilyn Monroe, începând cu data de 14 ianuarie 1935. Deși uniunea celor doi nu a trecut testul timpului, inelul, în schimb, se bucură de popularitate până în prezent.

Inelul cu diamant solitaire al Reginei Elisabeta a II-a

Discret, dar cu o uriașă valoare sentimentală, inelul reginei Elizabeta a II-a este din platină, cu un diamant solitaire de 3 carate și 5 diamante mai mici în părțile laterale.  I-a fost oferit în 1947, de către prințul Philip. Actualmente, acest accesoriu e considerat ca fiind un adevărat simbol al eleganței.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*