Bijuteriile

Din cele mai vechi timpuri femeile, şi nu numai, au considerat bijuteria un etalon al frumuseţii şi al bogăţiei.

Din metale şi pietre preţioase sau din materiale comune, o bijuterie reprezintă, prin însăşi semnificaţia termenului, frumosul. Bijuteria este o piesă frumoasă, elegantă, fină şi atrăgătoare.

Pentru ca aceste calităţi să nu-şi piardă valoarea ar trebui să dăm o mare atenţie modului în care purtăm bijuteriile. Frumuseţea unei bijuterii se poate risipi foarte uşor dacă aceasta nu se încadrează ţinutei, staturii şi contextului. Chiar dacă ne plac foarte mult şi cu greu alegem să păstrăm câteva dintre ele în caseta de bijuterii, totuşi trebuie să ne găsim echilibrul şi în momentul în care alegem ce piesă se va potrivi unei anumite ţinute şi trebuie să fim corecte cu noi însene atunci când descoperim că o bijuterie este extrem de interesantă dar nu se potriveşte staturii sau ţinutei noastre. Unui gât scurt şi uşor grosuţ nu i se va potrivi niciodată un lănţişor scurt, iar un ineluş delicat nu va cadra nicicând bine cu o palmă cu degete foarte lungi şi puternice.

Bijuteriile

Picture 1 of 5

Bijuteriile se aleg în funcţie de vestimentaţie, dar şi în funcţie de statură. O femeie înaltă, cu gât subţire şi mâini lungi va putea purta aproape orice tip de bijuterie, cu condiţia de a o asorta ţinutei. Pentru persoanele micuţe şi mai plinuţe este indicată o oarecare prudenţă în a evita piesele ce pot amplifica şi mai tare imaginea, gen lanţuri şi coliere la baza gâtului sau cercei  şi brăţări prea opulente şi încărcate.

În cazul în care optăm pentru purtarea unui inel mare, impunător atunci nu vom mai adăuga niciun alt inel, eventual doar verigheta. Ca vestimentaţie, un inel mare se va potrivi foarte bine cu o bluză delicată, cu mâneci mulate, iar un inel cu un model mai fin se va potrivi unei bluze cu mâneci uşor largi.

Dacă optăm pentru un colier cu un lanţ scurt, atunci putem purta o bluză sau rochie cu decolteu, iar un lanţ mai lung se va potrivi cu o ţinută mai sobră.

Brăţările mari, opulente vor pica foarte bine cu o piesă vestimentară cu mâneci mulate, iar brăţările subţiri fac o imagine frumoasă cu o cămaşă cu mâneci bufante.

Dacă preferăm să purtăm brăţări de picior, ar fi indicat să o facem atunci când purtăm rochii sau fuste lungi şi vaporoase şi încălţăm o pereche de pantofi sau sandale fără toc.

Cerceii lungi pot fi purtaţi împreună cu un decolteu în V. Cu cât cerceii sunt mai mari şi mai expresivi, cu atât ar trebui evitată purtarea altor piese, cel puţin la gât. De asemenea efectul acestora va fi mult mai pătrunzător dacă cea care îi poartă are părul prins sau este tunsă scurt. Un cercel lung, prins în şuviţele de păr, nu mai poate exprima mare lucru. Cerceii mici şi delicaţi pot fi purtaţi cu orice altă piesă, colier, brăţară sau inel, toate încadrându-se în acelaşi tipar delicat.

În funcţie de evenimentele la care participăm sau de activităţile la care luăm parte, bijuteriile ar trebui şi ele adaptate. La birou vom purta un set fin, cu piese mici, la plimbare putem apela şi la bijuteriile handmade, mari sau mici, în funcţie de ţinută, iar la joaca cu copiii în parc putem păstra verigheta şi o pereche de cercei adaptaţi vestimentaţiei.

Pentru ţinutele de seară, avem grijă ca unei rochii cu multe detalii săi adăugăm un set fin de bijuterii, cu piese delicate, iar pentru o rochie simplă, clasică să apelăm la bijuterii cu un design deosebit, dând personalitate întregii ţinute. În ambele situaţii, ar fi bine să evităm purtarea ceasului lângă bijuterii, oricât de valoros ar fi acesta.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*