Obiceiuri ce te țin departe de fericire

Te plângi mereu că fericirea parcă te ocolește constant. De fapt, tu ești care parcă atrage nenorocul în viața ta, prin atitudinea pe care o ai în fața anumitor situații. Iată o listă cu unele obiceiuri de care trebuie să scapi.

obiceiuri nocive 1

Picture 1 of 5

Tragi concluzii pripite

De multe ori ai impresia că ştim totul dinainte și de aceea decidem să acţionăm conform închipuirilor noastre despre viitor. Iar, de multe ori, viața ne demonstrează exact contrariul, și aveți parte de multe surprize, pe care nici nu ni le putem imagina, de aceea încearcă să nu mai faceți greșeala de a cădea în capcana concluziilor pripite. Este greşit să crezi că tu cunoaşti cauzele comportamentului oamenilor şi acţiunile lor ulterioare. De multe ori această abordare duce la conflicte şi neînţelegeri cu cei din jur, așa că mai bine renunță la ea.

Nu mai exagera

Tendința spre dramatizare este cea care te caracterizează? Atunci renunță la ea. Nu trebuie să exageraţi micile eşecuri, sau să vă indispuneţi din cauza unor fleacuri. Dacă aveți un asemenea comportament, deveniţi stresat, fapt ce nu vă lasă să aveţi succes în viaţă.

Sunteți sclavul stereotipiilor

În încercarea de a stabili o dată şi pentru totdeauna esenţa lucrurilor, de cele mai multe ori se adoptă o abordare greşită. În realitate, totul e cu mult mai interesant, decât s-ar părea la prima vedere, de aceea nu încercaţi să definiţi totul.

Lucrurile mai sunt și gri

Dacă credeți că totul este doar ”alb și negru”, atunci mai bine încercați să scăpați de acest obicei de a împărți lucrurile. În realitate, lucrurile mai au și alte culori, iar dorinţa de a obţine „totul sau nimic”, vă poate face să nu vedeți și alte alternative. Nu există serviciu, prieteni, relaţii ideale, așa că bucură-te de ceea ce ai.

Nu generaliza

Frecvent, oamenii caută să găsească o tendinţă în fluxul de succese şi eşecuri. În realitate, câteva situaţii ce s-au repetat nu spun nimic. Privește fiecare eveniment ca pe un fenomen unic.

Fiți empatic, dar cu măsură

Nu spune nimeni să fii ”nemuritor și rece” în fața problemelor celorlalți, dar nici să exagerați. Manifestaţi compasiune, acordaţi ajutor, dar nu vă faceţi griji din cauza problemelor altora.

Optimismul trebuie să domine

Pentru a avea noroc, optimismul nu trebuie fie doar un cuvând în dicționar. Psihologii sunt de părere că oamenii cu atitudine negativă nu observă de multe oportunităţile ce le-ar fi putut aduce noroc, așa că nu cădeți în această capcană.

Mai încălcați și regulile

Deseori oamenii înșiși își stabilesc nişte limite și reguli care de fapt, nu aduc nimic bun, decât poate niște greutăţi şi nervi în plus. Mai opriți-vă pentru că nu faceți decât să creaţi obstacole acolo unde ele nu există.

Nu mai răscoliți trecutul

Ce a fost a fost, trăiți clipa și gata. Mai bine lăsaţi trecutul în pace, iertaţi toate supărările şi trăiţi cu inima împăcată. Nu trebuie să ţineţi în suflet eşecurile şi dezamăgirile din trecut. Învățați să apreciați prezentul și mergeți mai departe, credeţi în noroc şi sperați la lucruri mai bune!

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*