Tenul cu tendințe de înroșire – cum trebuie tratat?

Tenul nostru se poate înroși dintr-o varietate de motive. Uneori, această roșeață poate fi foarte plăcută, oferind pielii un aspect sănătos, dar pe de altă parte, un ten roșu poate fi destul de jenant. Să explorăm în rândurile următoare care sunt cauzele pentru care tenul nostru prezintă tendințe de înroșire frecventă și care sunt cele mai potrivite remedii.

De ce roșeața feței poate fi jenantă

Roșeața feței poate deveni o sursă de jenă, după cum arată și studiile de cercetare efectuate de-a lungul timpului. S-a constatat că roșeața feței afectează simțitor calitatea vieții, iar atunci când roșeața este tratată, persoanele se simt mult mai încrezătoare.  Roșeața feței poate fi favorizată de o serie de cauze, iar tratamentele diferă în funcție de cauză. Iată câteva cauze comune:

Expunerea excesivă la soare

Lumina soarelui este bogată în radiații ultraviolete (UV). UV de tip A poate provoca deteriorarea colagenului. Ca urmare, pielea devine mai subțire și vasele de sânge devin mai vizibile. De asemenea, lumina UV tip B provoacă dilatarea vaselor de sânge. Prin urmare, protecția solară este foarte importantă. Deși protecția solară nu poate inversa deteriorarea care deja a avut loc, va preveni alte daune suplimentare la nivelul pielii. Protecția solară implică evitarea luminii solare intense, utilizarea hainelor  și accesoriilor de protecție împotriva soarelui și utilizarea produselor cosmetice pentru protecție solară care blochează atât tipul UV A, cât și B.

Rosaceea

Persoanele cu rosacee de tip I, cunoscute ca rosacee eritematotelangiectatice, tind să aibă mai multe vase de sânge vizibile pe față. În rosacea de tip II, cunoscută sub numele de rosaceea papulopustulară, roșeața feței poate fi rezultatul unui număr redus de erupții roșii și / sau un fundal de roșeață datorată inflamației. Un medic specialist calificat poate ajuta la diagnosticarea rosaceei și vă poate oferi cele mai potrivite opțiuni de tratament. Din nou, contează foarte mult să vă protejați pielea de razele UV, deoarece acestea sunt principalele declanșatoare de rosacee.

Iritații cauzate de produsele de îngrijire a pielii

Produsele de îngrijire a pielii pot duce la roșeață și iritare, în special în rândul persoanele care dezvoltă sensibilitate la substanțele chimice din cadrul produsului. Un studiu a cerut să numească care sunt, din experiența lor, cele mai frecvente cauze ale iritației pielii, iar 36,6% dintre aceștia au crezut că iritațiile de care au avut parte au fost cauzate de produsele de îngrijire a pielii. Reacția cea mai frecventă a pielii a fost roșeața și a reprezentat 61% din toate reacțiile raportate. Într-adevăr, produsele faciale pot provoca iritații chiar și după ani de utilizare deoarece unele reacții se pot dezvolta încet. În unele cazuri, formularea produsului cosmetic s-ar fi putut schimba fără ca dumneavoastră să știți.

Opriți utilizarea produselor cosmetice care considerați că declanșează iritația și roșeața pielii. Dacă pielea dumneavoastră a avut de suferit, puteți alege din gama de creme Retinol Complex – Crema antirid pentru piele delicată cu Gheara Diavolului. Este vorba despre o cremă cu efect de lifting bogată în extract de Gheara Diavolului, despre care se știe încă din Antichitate că oferă efecte benefice pentru regenerarea pielii, grăbind vindecarea leziunilor cutanate.

Leziunile induse de soare

Expunerea excesivă la soare și arsurile solare pot duce la apariția leziunilor precanceroase, cunoscute ca keratoză actinică, și cancere ale pielii. Aceste leziuni pot avea un aspect roșiatic și ar trebui evaluate de un specialist în domeniul sănătății. Dacă o leziune persistă, prezintă sângerări și este constant roșie sau roz, trebuie să discutați cu un medic specialist. Diagnosticate, leziunile precanceroase și canceroase trebuie tratate cât mai curând posibil.

Pe de altă parte, în tradițiile medicale alternative, puțină roșeață se consideră a fi o trăsătură bună. În medicina ayurvedică, roșeața feței este un semn al „pitta dosha” care, în cantitate echilibrată, conferă chipului o strălucire aparte. În medicina tradițională chineză, un pic de roșeață este un simbol al Qi și al Sângelui care sunt vitale pentru un aspect sănătos. Produsele cosmetice includ, uneori, în mod intenționat, ingrediente cum ar fi nicotinatul de metil pentru a îmbunătăți în mod subtil roșeața feței.

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*