De ce curățarea feței este atât de importantă?

Fie din cauza oboselii, fie din cauză că nu știm adevăratele consecințe, mulți dintre noi obișnuim să neglijăm un pas important al rutinei de îngrijire a pielii, și anume curățarea. Poate că nu știți cât de importantă este curățarea temeinică a feței ori poate vă gândiți că apa este suficientă pentru o curățare în profunzime sau pur și simplu nu simțiți că este necesară curățarea zilnică a feței.

Majoritatea oamenilor nu știu cât de important este acest pas în regimul de îngrijire a feței. Imaginați-vă că vă treziți dimineața și deja începeți să vă pregătiți pentru o nouă zi. Faceți un duș, vă îmbrăcați, poate vă machiați, mergeți la muncă, dar înainte de a vă așeza pe scaunul de la birou, puneți mâna pe mânerul ușii, deschideți ușa mașinii, puneți mâna pe volan, poate vă luați o cafea, ca atunci când ajungeți la servici, să deschideți alte uși, poate atingeți butoane pentru a intra în clădire sau pentru a merge cu liftul, deschideți apoi calculatorul și începeți să răsfoiți toate documentele care vă așteaptă pe birou. Cel mai probabil, deja v-ați pus mâna pe față, v-ați trecut mâinile prin păr sau v-ați frecat la ochi. Și așa, fața dumneavoastră a intrat în contact cu cel puțin 30 de persoane și nu e nici măcar 9 dimineața.

Oricât ar suna de extrem, aceasta este realitatea, așa că o curățare temeinică a feței este absolut esențială, deoarece pielea este supusă clipă de clipă unor factori de mediu foarte duri. Până la sfârșitul zilei, acumulăm impurități, murdărie și praf care acționează ca o barieră nesănătoasă și care contribuie la erupții, pete, roșeață, inflamații, sensibilitate și îmbătrânire – cu atât mai mult dacă obișnuiți să vă machiați.

Bariera creată de produsele de machiaj și impuritățile zilnice împiedică absorbția completă a produselor benefice de îngrijire a pielii. Prin urmare, crema hidratantă, serumul sau orice alte produse obișnuim să folosim, nu vor intra în straturile mai adânci ale pielii, ci vor sta la suprafața pielii, fiind astfel ineficiente. Din păcate, apa simplă nu este suficient de puternică pentru a elimina această barieră, așa că trebuie să optăm pentru produse mai eficiente pentru curățarea tenului dimineața și seara, astfel încât să ne transformăm tenul într-o pânză receptivă la produsele hidratante.

Ce produse de curățare a feței ar trebui să folosim?

Produsele pe care le folosim curățarea tenului trebuie să fie potrivite pentru tipul nostru de piele și, în mod ideal, trebuie să conțină substanțe nutritive care hrănesc pielea și o pregătesc pentru următoarele produse de tratare și de hidratare pe care obișnuim să le folosim. În gama de produse Retinol Complex, veți găsi produse profesionale de curățare a tenului, precum scrubul exfoliant pentru față cu acid salicilic și apă termală. Este un gel delicat, care exfoliază blând și oferă pielii o hidratare sporită, în timp ce microsferele și acidul salicilic din compoziție eliberează porii înfundați, prevenind astfel apariția punctelor negre și a altor imperfecțiuni.

Ce să faceți și ce să nu faceți când vă curățați fața?

Întâi de toate, este necesară o dublă curățare. Pentru prima curățare, puteți folosi o apă micelară care va îndepărta machiajul și impuritățile care acționează ca o barieră. Pentru a doua curățare, veți avea nevoie de un agent special de curățare, care pătrunde mai adânc în piele. Este necesar să vă curățați fața atât dimineața, cât și seara. Curățarea de dimineață echilibrează producția de sebum, în timp ce curățarea de seară va îndepărta machiajul, murdăria, impuritățile de suprafață, îmbunătățind hidratarea și contribuind la procesul anti-îmbătrânire care are loc pe timpul nopții.

Dacă suferiți de pete, roșeață, eczeme sau erupții, încercați să lăsați pe față soluția de curățare pentru câteva minute, înainte de a vă spăla cu apă. Imediat după curățarea feței, începeți să aplicați produsele preferate pentru tratarea eventualelor probleme și o cremă hidratantă care vă poate satisface nevoile specifice ale pielii.

Pe de altă parte, nu folosiți niciodată detergenți de curățare care vă lasă fața uscată sau care vă oferă senzația de arsură sau usturime. Multe produse de curățare fac o spumă foarte bogată, dând impresia unei curățări foarte profunde, însă spuma bogată nu echivalează cu o curățare mai eficientă. Astfel de produse îndepărtează uleiurile naturale ale pielii care sunt foarte importante pentru hidratare.

De asemenea, nu folosiți pentru curățarea tenului săpunuri sau geluri formulate pentru curățarea corporală, întrucât produsele destinate igienei corpului conțin adesea substanțe prea dure și aditivi care pot bloca producția de uleiuri naturale, provocând astfel roșeață, iritații, erupții sau eczeme. 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*