Cum previi îmbătrânirea prematură a pielii: ponturi pentru a-ți menține tinerețea și frumusețea naturală

Îmbătrânirea prematură poate fi accelerată de numeroși factori. Din fericire, pe unii dintre ei îi putem influența. Chiar dacă nu avem niciun impact asupra procesului natural de îmbătrânire, care depinde invariabil și de genele fiecăreia dintre noi, putem influența un alt tip de îmbătrânire care ne afectează pielea – îmbătrânirea extrinsecă, provocată de factorii de mediu și de stilul de viață. Cu ajutorul unor măsuri preventive, putem încetini efectele acestui proces și îl putem împiedica să ne afecteze pielea.

Cum previi îmbătrânirea prematură a pielii ponturi pentru a-ți menține tinerețea și frumusețea naturală

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se subțiază și devine mai uscată, iar liniile fine și ridurile își fac apariția. Poluarea, alegerile alimentare și alți factori similari, externi au efectul de a îmbătrâni prematur tenul. Iată ce trebuie să faci, pentru a neutraliza cauzele și pentru a întârzia aceste efecte:

Protecție solară, în fiecare zi

Radiațiile solare joacă un rol major în îmbătrânirea prematură a pielii. Folosește o cremă cu factor de protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă mergi la plajă sau îți petreci ziua la birou. Pielea feței nu este singura afectată de razele UVA și UVB, așa că îmbrăcămintea care acoperă pielea și ochelarii de soare sunt la fel de importanți ca o cremă de față cu SPF 50. De asemenea, alege autobronzantul în detrimentul bronzului natural – acesta este mult mai blând cu pielea și nu accelerează procesul de îmbătrânire.

Renunță la fumat

Dacă ești fumătoare, renunță la acest obicei. Fumatul accelerează îmbătrânirea pielii, modifică textura tenului și îi conferă un aspect tern și obosit și grăbește apariția liniilor fine și a ridurilor. Pe lângă efectele nocive pe care le are asupra sănătății tale, poate avea un impact puternic și asupra felului în care arăți.

Evită expresiile faciale repetitive

Atunci când te exprimi prin mimică, mușchii feței se contractă. Repetând aceeași mișcare care solicită aceeași zonă a feței pentru mai mulți ani, ridurile de expresie vor deveni permanente. Purtarea ochelarilor de soare ar putea împiedica apariția acestor riduri în jurul ochilor.

Acordă o atenție sporită alimentației

O alimentație sănătoasă și echilibrată ar putea preveni îmbătrânirea prematură a țesuturilor. Studiile arată că fructele și legumele proaspete și bogate în antioxidanți pot bloca acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Totodată, alimentele care susțin producția naturală de colagen, cum ar fi peștele, ouăle, legumele cu frunze verzi sau nucile te pot ajuta să încetinești acest proces. La polul opus, zahărul și carbohidrații au efectul de a accelera îmbătrânirea.

Limitează consumul de alcool

Efectele alcoolului sunt dure cu pielea ta. Pe lângă deshidratare, compușii alcoolici pot distruge pielea și îi pot conferi un aspect obosit, tern, lipsit de luminozitate și de hidratare. De aceea, este indicat să îți limitezi porția la un răsfăț ocazional cu un pahar de vin, cu atât mai mult cu cât alcoolul conține și zaharuri din belșug.

Fă mișcare

Cercetările arată că mișcarea moderată, regulată poate îmbunătăți circulația sangvină și susține sistemul imunitar. În ceea ce privește efectele asupra aspectului fizic, sportul îți poate face pielea să arate mai tânără și să își mențină sănătatea, în timp ce îți asigură silueta la care ai visat dintotdeauna.

Curăță și demachiază delicat tenul

Produsele exfoliante îți pot irita pielea, iar acest lucru accelerează îmbătrânirea ei. Spălarea delicată cu un cleanser special conceput pentru tipul tău de ten poate îndepărta impuritățile poluante, machiajul și toate substanțele care ți-ar putea irita pielea. Spală-ți tenul de două ori pe zi, dimineața și seara, dar și atunci când transpiri. Transpirația irită pielea, iar o curățare rapidă ar putea să prevină acest lucru.

Nu e niciodată prea târziu să beneficiezi de aceste sfaturi. Chiar dacă pielea ta prezintă deja semne de îmbătrânire prematură, poți face schimbări care să o ajute să-și revină și să se regenereze.

 

Sursă foto: Pexels


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*