Ce nu trebuie să lipsească din dieta ta dacă îți dorești o piele curată și fără riduri?

Fie că optăm pentru suplimente alimentare, fie că adoptăm un regim alimentar mai diversificat, cert este că acizii grași esențiali Omega-3 și probioticele nu trebuie să lipsească din dieta noastră dacă ne dorim o piele curată, sănătoasă și lipsită de riduri în ciuda trecerii timpului. Odată cu înaintarea în vârstă, observăm că pielea noastră devine mai uscată din cauza mai multor factori, inclusiv o producție mai mică de sebum, dar și un nivel de hidratare necorespunzător. Aici intervin acizii grași Omega-3 care au rolul de a lubrifia pielea din interior spre exterior. Pe de altă parte, probioticele mențin echilibrul pielii, în timp ce o protejează împotriva daunelor provocate de razele solare.

Ce efecte au acizii grași Omega-3 asupra pielii noastre?

Unele dintre cele mai recomandate suplimente de acizi grași esențiali Omega-3 includ uleiul de semințe de in și uleiul de pește, ambele ajutând la lubrifierea pielii pe plan intern. Uleiul de semințe de in este o sursă bogată de acid alfa-linolenic, care îndeplinește o serie de funcții vitale în organism, fiind deosebit de important la nivel celular, deoarece reprezintă o componentă fundamentală a membranelor tuturor celulelor. Un aport adecvat de acid alfa-linolenic este esențial pentru o piele cu aspect sănătos, deoarece celulele pielii se regenerează foarte rapid. Atât uleiul de semințe de in, cât și uleiul de pește sunt recunoscute pe scară largă pentru calmarea inflamației. În plus, studii mai recente au arătat că uleiul de pește joacă un rol protector împotriva luminii UV și poate preveni cancerul de piele. Puteți spori efectele protecției solare topice administrându-vă o capsulă de ulei de pește în fiecare zi. Puteți achiziționa suplimente pe bază de acizi grași Omega-3 dintr-un megastore farmaceutic online la prețuri foarte avantajoase.

Probioticele mențin echilibrul pielii

Probioticele sunt bacterii benefice care se găsesc în tractul digestiv și care joacă un rol important pentru sănătatea digestivă și pentru sistemul imunitar. De asemenea, aceste bacterii benefice se află în mod natural pe toată suprafața pielii. Totuși, din cauza condițiilor severe, doar un număr limitat de specii bacteriene trăiesc pe suprafața acesteia. Bacteriile benefice sunt foarte importante pentru sănătatea pielii, deoarece inhibă sau ucid microorganismele rele și protejează funcția de barieră a pielii. Când mediul pielii este dezechilibrat, aceste bacterii au potențialul de a provoca unele afecțiuni.

Dacă suferiți de acnee, cu siguranță știți de existența bacteriei numită P. acnes. O cantitate prea mare de P.acnes este asociată cu dezvoltarea acneei. În timp ce antibioticele orale și tratamentele topice sunt adesea prescrise pentru a combate acneea, aceste medicamente pot provoca tulburări digestive. De asemenea, antibioticele deranjează echilibrul delicat al microbiomului pielii prin eliminarea bacteriilor benefice, cum ar fi S. epidermis.

Studiile au arătat că administrarea unui supliment de probiotice poate oferi mai multe beneficii. De exemplu, adulții cu acnee moderată care își administrează zilnic suplimente de probiotice au observat o ameliorare a acneei prin reducerea leziunilor și a producției de sebum. La rândul lor, femeile cu piele sensibilă și uscată ce și-au administrat suplimente de probiotice timp de 24 de săptămâni au simțit că funcția de barieră a pielii s-a îmbunătățit și că pielea lor și-a recăpătat suplețea și fermitatea, și asta pentru că piederea de apă transepidermică a fost redusă. Cercetări mai recente au demonstrat că suplimentele de probiotice combinate cu antioxidanți protejează pielea de daunele UV prin activarea apărării imune naturale a pielii.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*