Ce ingrediente ar trebui să conțină cele mai bune produse anti-îmbătrânire?

Gama de produse anti-îmbătrânire destinată îngrijirii tenului este una cât se poate de cuprinzătoare, cu prețuri care variază enorm. Găsim astfel de produse atât pe rafturile supermarket-urilor, în farmacii, în magazine de specialitate, precum și într-un megastore farmaceutic online, deci nu mai rămâne decât să ne facem temele pentru a ști care sunt nevoile pielii noastre ce poate prezintă deja primele semne de îmbătrânire.

Atunci când sunteți pe punctul de a achiziționa produse anti-îmbătrânire pentru îngrijirea pielii, orientați-vă atenția asupra următoarelor ingrediente-cheie:

Retinoizi.

Retinoizii sunt forme de vitamina A care accelerează reînnoirea celulară, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii ce pot provoca un aspect tern și pot înfunda porii. De asemenea, stimulează producția de colagen și elastină, susținând repararea celulară și formarea vaselor de sânge. Retinoizii pe bază de prescripție medicală includ tretinoinul, tazarotenul și adapalenul, în timp ce produsele fără prescripție medicală vor include ingredientul numit simplu „retinol”.

Acizi alfa-hidroxi.

Abreviați AHA, cum ar fi acizii glicolici, lactici, tartrici și citrici, elimină celulele moarte și deteriorate, reduc liniile fine, petele de vârstă, cicatricile cauzate de acnee și ajută la uniformizarea culorii pielii. Acidul glicolic și acidul lactic sunt cei mai cercetați și mai populari acizi alfa-hidroxi, ambii acizi fiind disponibili fără prescripție medicală.

Acid hialuronic.                                                                                                                         

Acidul hialuronic este un umectant care absoarbe apa – de aproximativ 1000 de ori mai mult decât propria sa greutate –, ceea ce ce îngrașă celulele pielii. Ajută la repararea și regenerarea pielii după deteriorarea cauzată de uscăciune, stres sau iritații. Foarte multe produse anti-îmbătrânire conțin acid hialuronic, hialuronan sau hialuronat de sodiu.

Antioxidanți.

Oxidanții sau radicalii liberi sunt molecule dăunătoare care se formează în organism ca răspuns la expunerea la UV și la alte daune din mediu. După cum le spune denumirea, antioxidanții sunt anti-oxidanți, adică contracarează efectele negative ale radicalilor liberi, ajutând la păstrarea integrității ADN-ului, colagenului și elastinei. Din fericire, gama de produse anti-îmbătrânire de îngrijire a pielii este formulată pe o multitudine de antioxidanți. Produsele care conțin mai mulți antioxidanți pot apăra mai eficient împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Optați pentru acele produse care conțin vitamina C, acidul L-ascorbic fiind una dintre cele mai stabile forme, pentru produse care conțin vitamina E, coenzima Q10, acid ferulic, ceai verde sau idebenona. Vitamina C este deosebit de populară, deoarece încurajează totodată și producția de colagen.

Peptide.

Peptidele sau peptidele de cupru sunt considerate de specialiștii în dermatologie ca fiind cel mai eficient ingredient de reînnoire a pielii. Sunt proteine mici care nu numai că acționează ca antioxidanți, dar stimulează și producerea de colagen și elastină. Din lista ingredientelor nu ar trebui să lipsească Acetyl Hexapeptide-8, Palmitoyl Tetrapeptide-3 sau Palmitoyl Pentapeptide.

Deloc mai prejos, ceramidele ajută pielea să se refacă după daunele provocate de soare, de iritații și de uscăciune. De asemenea, ajută la reglarea activității celulare și la prevenirea pierderii de colagen și elastină. Le găsim în lista de ingrediente sub denumirea de Ceramide PC-102, Ceramide PC-104, Ceramide PC-108 și Ceramide 1, 2, 3, III și 6-II.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*