Cum să alegi cel mai potrivit demachiant pentru tenul tău?

Cu atât de multe produse disponibile pe rafturile magazinelor, se poate dovedi a fi dificil să alegi cel mai potrivit demachiant pentru tenul tău. Pentru că există atât de multe diferențe în ceea ce privește tipurile de piele, sunt anumite demachiante care ar putea funcționa mai bine decât altele.

Ca o regulă generală, este o idee bună să găsiți un produs delicat de îndepărtare a machiajului, care să poată fi folosit în siguranță în jurul ochilor, deoarece multe poduse de curățare obișnuite pot fi foarte iritante și pot usca pielea fragilă din jurul ochilor.

În rândurile următoare, îți vom prezenta principalele tipuri de demachiante, astfel încât să fii sigură că ai ales cel mai potrivit demachiant pentru tenul tău.

Șervețelele demachiante

Șervețelele demachiante reprezintă un mod foarte popular de îndepărtare a machiajului, în special când pleci în vacanță sau când nu dormi acasă. Unele șervețele demachiante sunt simple șervețele realizate din materiale delicate cu tenul tău, în timp ce alte șervețele sunt îmbibate în soluții de îndepărtare a machiajului. Sunt foarte convenabile, dar adesea pot lăsa pe tenul tău un reziduu lipicios.

Deși unii producători indică pe etichetă că nu este necesar să vă clătiți cu apă după folosirea șervețelelor, cel mai bine este să vă clătiți cu apă din abundență, astfel încât să preveniți blocarea porilor. Pentru persoanele cu tenul mixt sau gras, șervețelele demachiante sunt o alegere excelentă, atât timp cât vă spălați fața după demachiere. În cazul persoanelor cu tenul uscat sau sensibil, folosirea șervețelelor demachiante poate duce la iritații, uscăciune și roșeață.

Este important să nu frecați fața atunci când utilizați șervețele demachiante. Este recomandat ca persoanele cu tenul uscat care folosesc șervețele  demachiante să se clătească cu apă din belșug după demachiere, iar apoi să folosească numaidecât o cremă hidratantă.

Apă micelară și loțiuni tonice

Apa micelară și loțiunile tonice sunt opțiuni fantastice pentru a elimina orice urmă de machiaj după ce în prealabil ați folosit un demachiant. Aceste produse nu trebuie folosite ca demachiante primare de către persoanele care poartă machiaj intens sau fond de ten cu acoperire puternică. Apa micelară și loțiunile tonice nu sunt suficient de eficiente pentru îndepărtarea completă a unui astfel de machiaj.

Apa micelară este o soluție care are molecule foarte mici de ulei de curățare numite miceli suspendați în apă. Acești miceli absorb murdăria și uleiurile în exces, astfel încât pielea să fie cât mai curată. Apa micelară este un demachiant potrivit pentru persoanele cu pielea sensibilă și uscată, deoarece particulele mici de ulei hidratează mai degrabă decât usucă pielea. Gama de cosmetice Retinol Complex cuprinde apă micelară cu extract de melc pentru ten acneic, apă micelară cu venin de albine pentru tenul matur și apă micelară cu venin de viperă care netezește ridurile feței.

La rândul lor, loțiunile tonice sunt oarecum asemănătoare cu apa micelară prin faptul că ar trebui folosite ca a doua etapă după demachierea de bază. Spre deosebire de apa micelară, o loțiune tonică poate avea proprietăți mai astringente, așa încât este potrivită pentru demachierea tenului gras.

Creme demachiante

Cremele demachiante sunt excelente pentru tenul uscat, deoarece majoritatea ingredientelor lor oferă hidratare. Întrucât sunt formulate cu agenți de hidratare și uleiuri, cremele demachiante îndepărtează eficient machiajul puternic, inclusiv rimelul rezistent la apă și fondul de ten cu acoperire puternică.

În comparație cu celelalte tipuri de demachiante, cremele au cel mai puternic efect de hidratare. După folosirea unei astfel de creme, este recomandat să folosiți o apă micelară sau o loțiune tonică pentru a elimina eventualele reziduuri care ar putea înfunda porii.

Demachiantele lichide

Foarte multe demachiante lichide sunt bifazice, adică prezintă două straturi de lichide, dintre care unul mai apos și unul mai uleios. Întotdeauna trebuie să agitați un astfel de demachiant înainte de folosire pentru a vă asigura că folosiți cantități corespunzătoare din ambele tipuri de lichide. Demachiantele lichide sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, iar unele sunt formulate fără ulei, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru tenul gras și acneic.

 În cele din urmă, uleiurile naturale sunt și ele opțiuni foarte bune pentru îndepărtarea machiajului. Există o gamă largă de uleiuri naturale care pot fi utilizate pentru a elimina machiajul, unele uleiuri fiind mai bune pentru anumite tipuri de piele. De exemplu, uleiul din semințe de struguri și uleiul din sâmburi de caise sunt opțiuni fantastice pentru tipurile de piele grase, deoarece acestea tind să fie mai ușoare și mai puțin susceptibile de a bloca porii. Uleiul de jojoba sau uleiul de argan sunt exemple de uleiuri mai grele, care pot fi mai potrivite pentru pielea uscată sau predispusă la eczeme.

Pur și simplu, puneți 5-6 picături de ulei în palmă și masați ușor pe toată fața și în jurul ochilor, după care folosiți un demachiant obișnuit sau un simplu șervețel și clătiți fața cu apă din abundență. Optați întotdeauna pentru uleiuri presate la rece și organice.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*