Acidul hialuronic – secretul frumuseții

Teoretic, acidul hialuronic este o substanță care se găseşte în organismul uman, cu precădere în țesutul conjunctiv, piele și ochi. Practic, însă, cosmetologi și medici din întreaga lume numesc acidul hialuronic – secretul frumuseții.

De-a lungul istoriei, oamenii au acordat o atenție deosebită înfățișării lor. În drumul spre frumusețe, au folosit de la ingrediente ciudate, precum belladona, cărbunele sau chiar transpirația gladiatorilor, până la ingrediente moderne, cum ar fi crema de noapte antirid cu Acid Hialuronic. Toți au fost ferm convinși că imaginea contează. Iar analizele psihologilor contemporani n-au făcut altceva decât să confirme crezul mai multor generații. Studii în domeniu au demonstrat că aspectul chiar poate ajuta o persoană să avanseze social, să inspire mai multă încredere și, nu în ultimul rând, să se simtă bine în propria piele.

Din fericire pentru noi, industria cosmetică ne facilitează accesul la “tinerețe fără bătrânețe”, promisă odinioară în basme. Acest lucru este posibil în special grație utilizării unui ingredient minune: acidul hialuronic – secretul frumuseții.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este un carbohidrat. Deși produs în mod natural de către organism, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea sa scade. Acest lucru duce la pierderea elasticității pielii și, inevitabil, la apariția ridurilor.

Legătura dintre acidul hialuronic – secretul frumuseții ține de capacitatea substanței de a reține cantități mari de apă.  Astfel, acidul hialuronic participă activ la netezirea pielii, prevenirea dar și înlăturarea ridurilor. Asemenea calități l-au plasat în topul ingredientelor utilizate de industria cosmetică.

Astăzi, pe piață, îl putem găsi atât în crema de zi, dar și în crema de noapte antirid cu Acid Hialuronic, în fiole sau diverse seruri.

Care sunt principalele beneficii care fac din acidul hialuronic – secretul frumuseții?

Acidul hialuronic – secretul frumuseții? Da, dacă luăm în calcul nenumăratele sale beneficii pentru organismul uman. Iată care sunt cele mai importante 3 atuuri:

  • Redă sănătatea pielii, hidratând-o intens

Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corp se află în piele. Procesul natural de îmbătrânire, dar și expunerea constantă la radiații ultraviolete, fum de tutun sau alți agenți poluatori, scad cantitatea acestuia din piele. S-a demonstrat, însă, că utilizarea unor produse cosmetice, care-l au drept ingredient, precum crema de noapte antirid cu Acid Hialuronic, cresc semnificativ umiditatea pielii. De asemenea, reduc ridurile, roșeața și chiar dermatita (maladie inflamatorie a pielii).

  • Grăbește vindecarea rănilor

Acidul hialuronic – secretul frumuseții, joacă totodată un rol de bază în vindecarea rănilor. El reglează nivelul de inflamație al epidermei și transmite semnale corpului pentru a construi mai multe vase de sânge în jurul zonei afectate.

Acidul hialuronic are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, astfel încât poate contribui la reducerea riscului de infecție.

Imaginează-ți că aplici crema de noapte antirid cu Acid Hialuronic și te trezești dimineață cu o piele netedă, catifelată, dar și purificată de orice infecție. Nu trebuie să faci absolut nimic. Ingredientul minune va lucra în favoarea ta. Nu-i așa că sună minunat? Partea bună e că efectele sunt adevărate, testate și confirmate în numeroase studii de laborator.

  • Alungă durerile articulare

Lubrifierea articulațiilor scade riscul ca oasele să se atingă unul de celălalt și să provoace disconfort. Iată de ce, suplimentele de acid hialuronic sunt adesea recomandate suferinzilor de osteoartrită – afecțiune inflamatorie a unui os și a articulației sale.

S-a constatat că un supliment de 80-200 mg., luat zilnic, timp de două luni, reduce semnificativ durerile articulare ale persoanelor cu osteoartrită.


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*