Cele mai populare mituri despre albirea dinților

Puține sunt persoanele care sunt mulțumite de cât de albi și strălucitori sunt dinții lor, așa că cele mai multe persoane caută tot timpul noi modalități prin care pot avea rapid dinți mai albi. Cu toate că albirea profesională a dinților realizată în cadrul unui cabinet stomatologic este cea mai sigură opțiune, peste tot circulă o seamă de trucuri și strategii care promit dinți mai albi în cel mai scurt timp.

Așa cum veți afla din rândurile următoare, nu doar că aceste trucuri sunt mituri, dar totodată pot cauza deteriori ireversibile asupra dinților și gingiilor.

Haideți să vedem care sunt cele mai populare mituri de albire a dinților astfel încât să nu le cădeți victimă.

Bicarbonatul de sodiu

Este adevărat că bicarbonatul de sodiu poate elimina petele de suprafață, dar pentru că este abraziv, poate deteriora foarte tare smalțul dinților. De asemenea, poate tulbura flora orală, favorizând astfel acumularea de placă. Mai trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu nu va elimina petele vechi și foarte profunde.

Peroxidul de hidrogen (apă oxigenată)

Cu siguranță, ați văzut peroxidul de hidrogen în multe produse de albire a dinților, unde se utilizează în cantități sigure alături de alte ingrediente. Atunci când vine în contact cu țesuturile orale, poate albi dinții, dar dacă îl folosiți exclusiv, peroxidul de hidrogen este foarte periculos și poate răni țesuturile orale.

Căpșune și lămâi

Deși aceste fructe conțin acid care are puterea de a îndepărta placa, ele nu conțin acel factor de albire necesar pentru a schimba culoarea dintelui în sine. Pe de altă parte, vorbim de fructe acide, așa că acidul va avea și alte consecințe asupra dinților. După câteva tratamente consecutive cu lămâi și căpșune, vă veți deteriora smalțul dinților.

Pastă de dinți pentru albirea dinților

Pastele de dinți pentru albirea dinților pot conține ingrediente specifice pentru albire, dar pentru a se obține o schimbare de culoare, substanțele chimice de albire trebuie să fie în contact constant cu dinții timp de cel puțin 20 de minute – mult mai mult decât o sesiune normală de periere a dinților. Totuși, aceste paste de dinți sunt mai abrazive decât o pastă de dinți obișnuită, așa că pot îndepărta petele de suprafață de pe dinți. Unele tipuri de pastă de dinți conțin un ingredient numit covarină albastră, care acționează ca o iluzie optică, făcând dinții să pară mai albi și mai strălucitori. Cu toate că nu pot albi dinții, pot reduce petele de suprafață.

Procedurile de albire durează pentru totodeauna

Trebuie să știți că nicio procedură de albire nu durează pentru totodeauna. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, dinții vor continua să îmbătrânească, ceea ce înseamnă că vor deveni tot mai galbeni. Dacă se vor menține aceleași obiceiuri care accelerează îngălbenirea dinților, cum ar fi fumatul sau consumul de cafea, acest stil de viață va afecta în continuare culoarea dinților. Prin urmare, se poate afirma că albirea dinților nu este permanentă.

Tratamentele de albire sunt eficiente pentru coroane și fațete

Gelurile de albire, medicamentele și tratamentele profesionale funcționează doar pe dinții naturali, nicidecum pe coroane, fațete sau plombe tocmai pentru că aceste nu sunt poroase. Dacă nu sunteți mulțumit de culoare, trebuie să vă gândiți la schimbarea coroanelor, fațetelor sau plombelor.

Albirea dinților este potrivită pentru toate persoanele

În cele din urmă, trebuie să știți că procedurile de albire nu sunt potrivite pentru toate persoanele. Copiii nu trebuie supuși unui tratament de albire a dinților. Același lucru este valabil și pentru femeile însărcinate și care alăptează. În ceea ce privește persoanele cu dinți extrem de îngălbeniți, trebuie efectuate alte proceduri pentru a determina cauza și pentru a opri îngălbenirea dinților.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*