Ce trebuie să faci dacă vrei să ai dinți mai albi

Câți oameni nu și-ar dori să se mândrească cu un zâmbet mai alb și mai strălucitor! Însă, nu e foarte ușor ca dinții galbeni să devină albi. Totuși, există unele opțiuni care vă pot oferi rezultatele dorite în funcție de buget și cât de repede doriți să vedeți o diferență.

Ce trebuie să faci dacă vrei să ai dinți mai albiÎn primul rând, ar trebui să mergeți la medicul dentist la fiecare șase luni pentru a efectua o curățare profesională și un detrataj. Prin astfel de procedee simple și nedureroase, se înlătură acumulările de tartru și dinții capătă o strălucire și o culoare plăcută. Dar dacă doriți rezultate mai drastice, ar trebui să vă orientați spre unele opțiuni de albire.

Totuși, înainte de a opta pentru o metodă chimică de albire, poate ați dori să încercați câteva metode naturale pentru eliminarea petelor și pentru albirea dinților. Unele dintre cele mai populare tehnici alternative de albire sunt produse care conțin cărbune activ, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu și oțet de mere. Într-adevăr, multe produse care ajută la albirea dinților conțin ingrediente naturale, dar abrazivitatea unor astfel de ingrediente poate cauza sensibilitate dentară, mai ales dacă le folosiți o perioadă îndelungată.

De asemenea, sunt multe modalități accesibile pentru a vă albi dinții la domiciliu. De exemplu, puteți opta pentru benzi, pixuri, gutiere de albire, truse LED și multe altele în încercarea de a vă albi zâmbetul. Firește, fiecare dintre aceste metode variază în ceea ce privește costurile, eficiența și ușurința de utilizare. În general vorbind, tratamentele la domiciliu nu vor fi la fel de eficiente pentru dinții foarte îngălbeniți, mai ales în comparație cu tratamentele profesionale.

Probabil cel mai eficient mod de a obține dinți mai albi și mai strălucitor este prin intermediul unui tratament de albire profesionala efectuat de medicul dentist. Utilizând lasere sau LED-uri cu produse de înălbire concentrate, se pot obține rezultate într-o singură vizită. Astfel de tratamente de albire sunt și cele mai scumpe.

În cazul în care dinții nu sunt doar galbeni, dar sunt și strâmbi sau ciopliți, fațetele reprezintă cea mai bună soluție. Aceste fațete subțiri sunt plasați direct pe dinții existenți. Pot fi realizate astfel încât să se potrivească perfect cu dinții, indiferent că aveți nevoie doar de una sau două fațete sau doriți să vă transformați radical zâmbetul optând pentru fațete pentru toți dinții.

Igiena orală este cea mai bună modalitate prin care puteți preveni îngălbenirea dinților. Asta înseamnă să vă spălați dinții de două ori pe zi și să folosiți ața cel puțin o dată pe zi. Utilizați o pastă de dinți cu fluor, deoarece această substanță ajută la întărirea emailului. De asemenea, puteți utiliza apă de gură, dar nu clătiți imediat după periaj, deoarece apa de gură poate spăla fluorul. Pe de altă parte, apa de gură care conține clorhexidină poate îngălbeni dinții.

În foarte multe situații, părinții sunt îngrijorați pentru că cel mic are dinții galbeni. E bine de știut că dinții de lapte sunt de obicei mai albi decât dinții permanenți. Nici nu trebuie să vă alarmați dacă primii dinți permanenți sunt destul de galbeni în comparație cu dinții de lapte care nu au căzut încă. La fel ca în cazul adulților, și dinții copiilor se pot îngălbeni din mai multe motive, cum ar fi dieta, igiena orală precară, factori genetici, medicamente sau boli.

Aplicați aceleași măsuri de îngrijire, punând accentul pe o igienă orală riguroasă și limitați gustările dulci sau alte alimente care pot dăuna smalțului. Dacă aveți probleme cu periajul dinților copilului, luați în considerare investiția într-o periuță de dinți electrică care ar putea face această sarcina mai plăcută. De asemenea, mergeți cu copilul la medicul dentist pentru verificări periodice, astfel încât orice problemă dentară să poată fi abordată de la început. Dacă sunteți îngrijorat de culoarea dinților copilului, menționați acest aspect medicului dentist. Nu folosiți produse de albire, nici măcar naturale, pe dinții copilului, cu excepția cazului în care medicul dentist vă recomandă un anumit produs.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*